Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Omejevanje mestne rasti

22.05.2012


Urbanistični inštitut Republike Slovenije vabi na predavanje Roberte Esbitt z naslovom "Omejevanje mestne rasti" – Cenovna dosegljivost stanovanj vs Suburbanizacija na primeru Avstralije.
Predavanje bo v torek, 22. 5. 2012 ob 17.00 uri v knjižnici Urbanističnega inštituta Republike Slovenije, Trnovski pristan 2, Ljubljana.
Socialna segregacija, trajna degradacija krajine, slabša opremljenost prostora in netrajnostnost so le nekatere od številnih daljnosežnih posledic uresničievanja “avstralskih sanj” o enodružinski lastniški hiši. Kljub svetovni finančni krizi, pretečemu pomanjkanju energije in dobrim namenom urbanistov se proces širitve mest z območji izrazito nizkih gostot še vedno nadaljuje.
Predavanje arhitektke, razvojnice projektov in predavateljice na Univerzi RMIT v Melbournu bo predstavilo sovpadanje elementov sodobne avstralske družbe, ki spodbujajo suburbanizacijske procese in obenem odmikajo možnosti stanovanjskega lastništva, hkrati pa vplivajo na socialne in fizične strukture v državi.Dnevi arhitekture v Avstriji

22.05.2012 do 02.06.2012 (Pet, Sob)


1. in 2. junija 2012 bodo v Avstriji potekali bienalni šesti Dnevi arhitekture. Letos se bodo predstavili pod skupnim naslovom Drugače kot običajno. Pripravili so številne oglede stavb, predstavitve arhitekturnih birojev, razstave, filme in ekskurzije po Avstriji in tudi čez mejo.

V soboto 2. junija bo ob 10.00, pred Hišo arhitekture v Celovcu - Napolenonstadel, St. Veiterring 10, 9020 Celovec, podelitev nagrad fotografskega natečaja in otvoritev razstave vseh prispelih fotografij na natečaj www.drugacekotobicajno.si.

Program dogodkov si lahko ogledate naspletni strani www.architekturtage.at.