Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Študijski ogled referenčnih objektov lesene gradnje

23.05.2019


Strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo Pametne stavbe in dom z lesno verigo (SRIP PSiDL), organizira študijski ogled referenčnih objektov lesene gradnje na avstrijskem Štajerskem, 23. maja 2019.

Vabljena so podjetja, ki se ukvarjajo z leseno gradnjo, arhitekti, ministrstva, mediji. SRIP PSiDL zasleduje cilj integracije izdelkov v čim bolj celovito ponudbo rešitev zdravega bivalnega in delovnega okolja prihodnosti. Med pomembnimi aspekti je razvoj kvalitetne gradnje z lesom, pametnih, tehnološko, energetsko ter ekološko naprednih stavb.

Študijski obiski primerov lesene gradnje presežkov v tujini, pripomorejo k boljšemu razumevanju zadnjega stanja tehnologije in arhitekture lesene gradnje.

Program in prijava sta dostopna tukaj>>.

Vljudno vabljeni!VURNIKOVI DNEVI 2019

23.05.2019 do 21.06.2019


Vurnikovi dnevi vsako leto obeležujejo spomin na arhitekta in radovljiškega rojaka Ivana Vurnika, ki se je rodil 1. junija 1884 v Radovljici, kjer je preživel del svojega življenja in tam leta 1971 tudi umrl.

Poleg Jožeta Plečnika in Maksa Fabianija velja za utemeljitelja slovenske moderne arhitekture in urbanizma, zaslužen pa je tudi za ustanovitev Oddelka za arhitekturo na Tehniški fakulteti v Ljubljani. Ustvarjal je v času secesije in ekspresionizma, večino del v sodelovanju s svojo ženo, slikarko in oblikovalko Heleno Kottler Vurnik.

Letošnje leto vas z veseljem vabimo na dogodke ob 135. obletnici Vurnikovega rojstva, ki bodo potekali od 23. maja do 30. junija 2019 na različnih lokacijah po Radovljici in njeni okolici ter tudi v Ljubljani in Mariboru.

Osrednji dogodek bo otvoritev razstave v Šivčevi hiši ZASNOVA SODOBNIH MAŠNIH PLAŠČEV PO NAVDIHU UMETNIŠKIH DEL ZAKONCEV VURNIK, ki je nastala v sodelovanju z Oddelkom za tekstilstvo Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Otvoritvi razstave bo v radovljiški Graščini sledila PODELITEV DRUGE VURNIKOVE ŠTUDENTSKE NAGRADE za perspektivnega študenta/študentko arhitekture ali urbanizma.

V soboto, 8. junija 2019, se bomo odpravili na šesto VURNIKOVO POT, tokrat na Dolenjsko. Vurnikovo pot bo vodil arhitekt Robert Potokar.

Letos bomo ponovno izvedli tudi nekaj Vurnikovih poti iz preteklih let − vabljeni v Radovljico, Ljubljano in Maribor.

Oglejte si napovednik dogodkov.Evropa potrebuje inženirke

10.05.2019 do 31.05.2019 (Pon, Tor, Sre, Čet, Pet)


Ob stoletnici pripustitve žensk k študiju tehniških smeri na avstrijskih univerzah, bo ponovno postavljena tudi razstava "Arhitektke oblikujejo prihodnost", v katero so uvrščena dela slovenskih arhitekt. Razstava bo na ogled na Tehniški Univerzi v Grazu, Rechbauerstraße 12, Graz do 31.maja. 2019.

Ob teh priložnosti avstrijske inženirke organizirajo simpozij v nemškem jeziku. Program simpozija je tukaj.