Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Potenciali in razvojne prioritete mest – celostno upravljanje mest in trajnostne rešitve

24.04.2019


Ministrstvo za okolje in prostor v sodelovanju z Združenjem mestnih občin Slovenije organizira 5. urbani forum z naslovom »Potenciali in razvojne prioritete mest – celostno upravljanje mest in trajnostne rešitve«, ki bo v sredo, 24. aprila 2019, ob 9. uri, v Kristalni palači BTC, v Ljubljani.
Na letošnjem urbanem forumu bomo izpostavili priložnosti, ki jih nudi celostno upravljanje za uvajanje trajnostnih in krožnih modelov delovanja mesta, zapiranja snovnih tokov v mestih, uporabo novih tehnologij ter razpravi o potrebnih pogojih in možnih rešitvah za izboljšanje mestnega okolja in prostora. Predstavljeni bodo okvir politik na področju urbanega razvoja, nekatera orodja in primeri dobrih praks mest ter podjetij, kot že tradicionalno bo del foruma namenjen okrogli mizi županov mestnih občin ter razpravi z udeleženci.

Vljudno vabljeni!

Prijava
ProgramArhitekturne delavnice o prenovi stavbne dediščine

24.04.2019


Vljudno vabljeni na enodnevno arhitekturno delavnico ZAKAJ OHRANJATI DEDIŠČINO?, ki bo v sredo, 24. aprila 2019, ob 9.15 uri v Restavratorskem centru Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Poljanska cesta 40, Ljubljana.
Ohranjanje in varovanje kulturne dediščine je celovit proces, za katerega je pomembno stalno izobraževanje, ozaveščanje in zavedanje o pomenu dediščine za prihodnji razvoj. Šola Prenove tako v letošnjem letu pričenja s sklopom predavanj - enodnevnih arhitekturnih delavnic o prenovi stavbne dediščine. Namen delavnic je v predstavitvi ključnih stopenj prenove, od razumevanja problematike prenove do načrtovanja in izvedbenih del na stavbni dediščini.
Več>>