Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Usposabljanje za izdelovalce energetskih izkaznic stavb

24.10.2016 do 28.10.2016


Napovedujemo naslednji termina usposabljanja in sicer v terminu od 24. - 28. 10. 2016 v prostorih ZAPS, Vegova 8, Ljubljana.

Usposabljanje bo potekalo v dopoldanskem in popoldanskem času. Število mest za posamezni termin usposabljanja je omejeno. Podrobnejše informacije pogojih za prijavo na usposabljanje, ceni in ostalih vsebinah dobite na povezavi >>.

Vsi zainteresirani se lahko prijavite na spletni strani ali neposredno na izobrazevanje@zaps.si. Vabljeni!PAVILJON

24.10.2016


Spoštovani!

V ponedeljek, 24. oktobra vas ob 20. uri vabimo v Galerijo Dessa na odprtje razstave z naslovom PAVILJON arhitekturne delavnice študentov Seminarja Krušec, Fakultete za arhitekturo v Ljubljani. ...Paviljon je izdelan iz štirih kubičnih metrov žaganih macesnovih desk. Širina deske je tista, ki narekuje dimenzije celotnega paviljona, saj so vsi njegovi sestavni deli vezani na ponavljajoči se ritem zlaganja desk v višino in širino. Način sestavljanja osnovnega gradnika, deske, ustvarja modul, ki narekuje obliko paviljona. Ustvarjeni modularni sistem oblikuje tako tlorisno zasnovo, velikosti odprtin, obliko in dimenzije prereza kot tudi ponavljajoči se ritem fasade, ki se končno izrazi v igri senc in svetlobe na zunanjosti in v notranjosti stavbe.

...Paviljon je sestavljen na podlagi enega samega detajla. Način spajanja osnovnih gradnikov narekuje harmonijo celote...

...Opisani način gradnje zavrača pragmatično uporabo vijakov in želi na podlagi lastnosti materiala ter značilnosti konstrukcije sestavne dele medsebojno spojiti s spoštovanjem stoletja starih znanj o lesenih zvezah.

…To je tisti mir, ki ga obiskovalec začuti, ko se znajde v objemu lahke, transparentne, lesene konstrukcije paviljona ob jezeru Mosta na Soči. Harmonična igra svetlobe in sence, ki jo ustvarja ponavljajoči se ritem elementov konstrukcije, blag veter, ki piha skozi reže med lesenimi deskami, in pogled proti jezeru z vrbami, sklanjajočimi se nad njegovo gladino, v paviljonu ustvarjajo kontemplativno atmosfero, ki človeka odvrne od vsakodnevnih skrbi in ga neločljivo poveže z obkrožajočo naravo.

Več na spletni strani: www.dessa.si