Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

avtorska pravica v arhitekturi

25.03.2015


Ob 150-letnici rojstva arhitekta Maksa Fabianija vas vabimo na predstavitev knjižice avtorice Saše Krajnc "Avtorska pravica v arhitekturi", ki jo je izdala Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije. Dogodek organizira Kosovelov dom Sežana v sodelovanju s Kosovelovo knjižnico Sežana.

v sredo, 25. marca, 2015 ob 18.00 v Srednji dvorani Kosovelovega doma v Sežani - vstop je prost.

V pomoč pri vsakdanji praksi ter številnim avtorskopravnim vprašanjem na področju arhitekture, se je ZAPS odločila pripraviti priročnik "AVTORSKA PRAVICA V ARHITEKTURI". Besedilo je plod večmesečnega dela in sodelovanja med ZAPS (Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije) in pravnico Sašo Krajnc, ki je diplomsko in doktorsko delo posvetila problematiki varstva avtorskih pravic v arhitekturi. Priročnik najdete na naslednji povezavi.

VABLJENI.Fabianijevo leto 2015

25.03.2015


Ob 150-letnici arhitekta in urbanista Maksa Fabianija Mestna občina Ljubljana vabi na otvoritev razstave z naslovom »Maks Fabiani, arhitekt monarhije«, ki bo v sredo, 25.3.2015 ob 18. uri v Zgodovinskem atriju ljubljanske Mestne hiše. 
Vljudno vabljeni tudi na fotografsko razstavo Mirana Kambiča z naslovom »Arhitektura Maksa Fabianija". Otvoritev bo v sredo, 25.3.2015 ob 13. uri na Krakovskem nasipu.