Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

SB13 Graz

25.09.2013 do 28.09.2013 (Sre, Čet, Pet, Sob)


Graz Sustainable Building Conference 2013. TU Graz, Austria.

Podrobnosti>Gradovi na razpotju

25.09.2013


Zgodovinski inštitut Milka Kosa ZRC SAZU v sodelovanju s kastelologom dr. Igorjem Sapačem pripravlja serijo okroglih miz o usodi grajske dediščine na Slovenskem s skupnim naslovom »Gradovi na razpotju«. Na njih bodo s pomočjo strokovnjakov in predstavnikov različnih inštitucij obravnavali predvsem najbolj ogrožene gradove in dvorce v slovenskem prostoru. Predstavili bodo njihovo zgodovino, današnje stanje in načrte za prihodnost.
Prva okrogla miza bo potekala v sredo, 25. septembra 2013 ob 11. uri v Atriju ZRC v Ljubljani (Novi trg 2) in bo posvečena dvorcu Slivnica pri Mariboru, enemu najlepših, a hitro propadajočih dvorcev v Sloveniji.
Vljudno vabljeni!