Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Energetska sanacija hotelov in evropski projekt SAFEHOTEL

26.11.2015


Posvet bo v četrtek, 26. novembra 2015 od 9. do 15. ure v dvorani Mestne občine Kranj

Prijave zbira SZPV na info@szpv.si do 23. 11. 2015.Člani ZAPS 5% popusta.

Osnovni namen energetske sanacije je povečanje energetske učinkovitosti stavbe. Glavni ukrepi največkrat obsegajo vgradnjo novega toplotnega ovoja stavbe, vgradnjo novega stavbnega pohištva, opremljenega s senčili, pogosto pa tudi sanacijo kotlovnice z zamenjavo energenta ter obnovo sistema prezračevanja in klimatizacije. Pri energetski sanaciji je treba paziti, da se pri tem, skladno s 23. členom Zakona o varstvu pred požarom, ne poslabša požarnovarnostno stanje stavbe. Sanacija stavbe je tudi priložnost, da se ob pravilnem načrtovanju z minimalnimi dodatnimi stroški lahko dvigne nivo požarne varnosti stavbe. Prenova hotela je lahko tudi priložnost za pridobitev certifikata Safehotel-Star. Pridobljen certifikat Safehotel-Star gostu že ob vstopu v hotel pove, da biva v požarno urejeni stavbi. V Sloveniji ima trenutno ta certifikat pridobljen le en hotel.

Vabilo>Okrogla miza v sklopu razstave VIZIJE SO_10

26.11.2015


Vljudno vabljeni na okroglo mizo v sklopu razstave VIZIJE SO_10 z naslovom RAZSTAVIŠČE, KI GA NI / INTERPRETACIJA JAKOPIČEVEGA PAVILJONA v četrtek, 26.11.2015 ob 18.00 uri v Galeriji Kresija.
Z letošnjim kulturno-arhitekturnim projektom Vizije so 10 obeležujemo 150-letnico rojstva arhitekta, urbanista in izumitelja Maksa Fabianija ter 120 letnico njegovega prvega regulacijskega načrta za Ljubljano. Jubilejno leto 2015 je priložnost za oživitev ideje o ponovni postavitvi Jakopičevega paviljona, v katerem bi zaživela razstavišče in projektni prostor, namenjena arhitekturni, krajinsko arhitekturni in urbanistični dejavnosti ter Univerzi v Ljubljani.
 Pregledna razstava Saša J. Mächtig: sistemi, strukture, strategije

26.11.2015 (Čet)


Vljudno vabljeni na otvoritev pregledne razstave Saša J. Mächtig: sistemi, strukture, strategije v četrtek, 26. novembra, ob 19.00 v Muzej za arhitekturo in oblikovanje.

Razstava bo izpostavila sistemsko razmišljanje očeta kioska K 67 Saše J. Mächtiga, ki je vodilo tako do njegovih neskončnih modularnih struktur, jasno izdelanih metodologij dela in raziskovanja, kot do strategij oblikovalskih politik. Kompleksnost njegovega ustvarjanja je predstavljena z več kot 350 enotami arhivskega gradiva, v večini iz originalnega gradiva avtorjevega arhiva in vključujejo risbe, načrte, makete in objekte. Prisotne na otvoritvi bosta pozdravila župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković in ministrica za kulturo mag. Julijana Bizjak Mlakar.

Vabilo

Več o razstavi na: http://www.mao.si/Razstava/Sasa-J-Maechtig-sistemi-strukture-strategije.aspx.