Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Stanovanjske zadruge - priložnost za Slovenijo

27.10.2016 do 28.10.2016


Vljudno vabljeni na dogodka, ki bosta predstavila ideje o stanovanjskem zadružništvu s ciljem razvoja modela za Slovenijo.
Sklop dogodkov “Stanovanjske zadruge - priložnost za Slovenijo” združuje konferenco, delavnico, promocijo primerov dobre prakse in izdajo publikacije. Dogodki bodo slovenski javnosti predstavili ideje o stanovanjskem zadružništvu s ciljem razvoja modela za Slovenijo.
Na konferenci 27. oktobra 2016 bodo predavali strokovnjaki iz Švice, Nemčije in Avstrije.V teh državah so stanovanjske zadruge že utečeni modeli stanovanjske preskrbe, ki jih podpira- jo javni akterji ali pa aktivistično naravnane strategije ‘od spodaj navzgor’. Predavatelji bodo predstavili modele sistemskega financiranja in upravljanja stanovanjskih zadrug, participa- torne oblike načrtovanja ter arhitekturo skupnostne stanovanjske gradnje.
Delavnica, ki bo 28. oktobra 2016, bo namenjena izmenjavi izkušenj članic in članov slovenskih skupin, organizacij in mrež, ki so se v zadnjih letih ukvarjali s promocijo in zagonom stano- vanjskih zadrug ali skupnostnih oblik gradnje in bivanja. Cilj delavnice je oblikovanje smernic za model stanovanjskih zadrug v Sloveniji.