Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Ravnikarjeva linija: razstava in okrogla miza

27.10.2017 do 15.11.2017


Mestna občina Ljubljana in Cankarjev dom pripravljata v sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo Univerze v Ljubljani razstavo in okroglo mizo Ravnikarjeva linija. Načrtovanje in izgradnja Trga republike ter 40 let od začetka gradnje Cankarjevega doma.
Vljudno vabljeni na odprtje razstave Ravnikarjeva linija, ki bo v petek, 27. oktobra 2017, ob 12. uri v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma. Razstava spremlja nastajanje prostora Trga republike in Cankarjevega doma od prvih zasnov do danes. Skozi prostorsko analizo projekta Edvarda Ravnikarja sledimo arhitektovim in družbenim transformacijam skozi desetletja načrtovanja in gradnje kompleksa, ki je postal simbol samostojne države.
Razstava bo na ogled do 15. novembra 2017 v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma.
V ponedeljek, 6. novembra 2017, ob 17. uri vljudno vabljeni tudi na istoimensko okroglo mizo v Klub Cankarjevega doma.
Vabljeni sogovorniki: Uršula Cetinski, Matevž Čelik, Miran Gajšek, Janez Koželj, Janez Kromar, Gregor Rihar, Aleš Vodopivec, Rok Žnidaršič.

Vabilo