Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Stavbe in zeleni dogovor: Izzivi in trendi

28.02.2020


Nacionalni strokovni posvet bo potekal 6. marca 2020, od 10-14h na sejmu DOM, Gospodarsko razstavišče, Dunajska cesta 18, Ljubljana, v organizaciji ZRMK, Ministrstva za okolje in prostor, Care 4Climate, CER, KOC Inovartis, Ministrstva za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Evropa in z njo Slovenija si zastavljata ambiciozne cilje na področju zmanjšanja izpustov toplogrednih plinov. Razogljičenje stavbnega fonda do leta 2050 zahteva gradnjo visoko učinkovitih novih stavb in intenzivno prenovo obstoječega stavbnega fonda. Kakšni so izzivi in trendi sodobne trajnostne gradnje? Kako lahko uspešno razogljičimo stavbni fond in kateri sektorji so povezani z gradnjo?

Na posvetu bodo izpostavljeni izzivi za razogljičenje stavb:
- spodbujanje tehnološkega razvoja in inovacij ter uporabe novih tehnologij,
- krepitev znanja in usposobljenosti po celotni verigi gradbenega sektorja, 
- zagotavljanje kakovosti, prepoznavanje in spodbujanje dobre prakse.

O izzivih bodo udeleženci posveta intenzivno razpravljali na hekatonu s strokovnjaki. Posvet je za člane ZAPS akreditiran s 3 kreditnimi točkami / sklop B. Vabljeni!

Več na povezavi >>