Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Poziv za oddajo projektov za predstavitev na Beneškem arhitekturnem bienalu 2020

28.06.2019 do 13.09.2019


Muzej za arhitekturo in oblikovanje objavlja poziv za oddajo projektov za predstavitev v Slovenskem paviljonu na 17. mednarodni razstavi arhitekture – La Biennale di Venezia 2020 v Benetkah.
Namen poziva je izbor projekta in projektne skupine, ki bo zasnovala, oblikovala in izvedla Slovenski paviljon na 17. Mednarodni razstavi arhitekture – La Biennale di Venezia 2020. K sodelovanju so vabljeni arhitekti, krajinski arhitekti, oblikovalci, umetniki, kustosi, drugi zainteresirani posamezniki različnih izobrazb in organizacije različnih profilov, ki so aktivni na področju arhitekture, krajinske arhitekture, prostorskega načrtovanja in sorodnih disciplin.
Namen razstave v Slovenskem pavilionu na 17. mednarodni razstavi arhitekture v Benetkah je sodelovati in prispevati k sodobni mednarodni razpravi o arhitekturi in aktualno arhitekturno razpravo v Sloveniji povezati z mednarodnim diskurzom. Predlog za razstavo v Slovenskem paviljonu se mora navezovati na aktualne razprave o arhitekturi in prostoru v Sloveniji in mora obenem predstaviti umestitev predlagane razstave v trenutnem mednarodnem kontekstu. Slovenski paviljon na 17. mednarodni razstavi arhitekture bo v Arsenalu. Paviljon bo odprt ves čas trajanja 17. mednarodne razstave arhitekture v Benetkah, od 23. maja do 29. novembra 2020.
Naslov in tema 17. mednarodne razstave arhitekture - La Biennale di Venezia 2020 še nista določena. Za namen poziva MAO podaja okvirna tematska izhodišča za slovenski paviljon pod naslovom »Politike, znanje in arhitektura«. Izhodišča so pripravljena na podlagi javno objavljenih besedil, izjav in intervjujev kustosa 17. mednarodne razstave arhitekture, Hashima Sarkisa.

Razpis, žirija, roki>>Arhitekturni dialog revije Outsider

28.06.2019


V petek, 28.06.2019, ob 19:00 se bo v novem parku ob Semedelski promenadi v Kopru odvil dogodek Arhitekturni dialog v organizaciji revije Outsider.
V sklopu dogodka bo organiziran sprehod po parku z arhitektom Milanom Tomacem iz pisarne Enota, sledil bo pogovor z arhitektom in predstavnikom občine Koper.

Več>>