Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Nova poklicna, gradbena in prostorska zakonodaja (ZUreP-2, GZ, ZAID) - Maribor - ZASEDENO

30.01.2018 (Tor)


Obveščamo vas, da bo regijsko izobraževanje na temo nove zakonodaje, ki ga organizirata ZAPS in IZS potekalo

v torek, 30. januarja 2018 v prostorih podjetja Dravske elektrarne Maribor, Obrežna ulica 170, Maribor.

Na izobraževanju s področja nove poklicne, gradbene in prostorske zakonodaje, ki je 17. novembra 2017 stopila v veljavo, in se bo začela uporabljati s 1. junijem 2018, bomo predstavili Zakon o urejanju prostora (ZUreP-2), Gradbeni zakon (GZ) in Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti (ZAID). Čas bo tudi za razpravo. Podzakonski akti še niso sprejeti, zato bodo predstavljeni na izobraževanjih v prihodnje.

Program izobraževanja:
12:00 - ZUreP-2 - Bogdana DRAŽIĆ, univ.dipl.inž.arh.
13:00 - Zemljiška politika in gradbena parcela - mag. Tomaž ČERNE, univ.dipl.inž.geod.
14:00 - Odmor
14:15 - Gradbeni zakon (GZ) - Helena KOVAČ, univ.dipl.inž.arh.
15:15 - Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti - ZAID - mag. Barbara ŠKRABA FLIS, univ.dipl.inž.grad.
16:00 - Razprava

Izobraževanje je v prvi vrsti namenjeno članom ZAPS in IZS, v primeru prostih mest dobrodošli vsi, ki jih ta tematika zanima. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest na e-naslovu izobrazevanje@zaps.si.
Izobraževanje je za člane ZAPS brezplačno, za ostale udeležence pa znaša kotizacija 150,00 EUR z vštetim DDV (razen za člane IZS >>).
Skrajni rok za morebitno odpoved (pisno) je štiri dni pred izobraževanjem tako za člane ZAPS kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije (za člane ZAPS v višini 60,00 €, za ostale v višini 150,00 €).Predstavitev knjige "Na brzicah življenja"

30.01.2018


Vljudno vabljeni na predstavitev knjige dr. Boruta Leskovca z naslovom "Na brzicah življenja" o življenjski poti arhitekta Ivana Vurnika in njegove žene slikarke Helene Kottler Vurnik.
Predstavitev knjige, z ogledom dokumentarnega filma Iskalca, bo v torek, 30.01.2018 ob 12.00 urni v Vurnikovi predavalnici /Zoisova cesta 12 v Ljubljani/.

Vljudno vabljeni.Povabilo k oddaji prispevkov za znanstveno monografijo Prostorski načrtovalci 21. stoletja

30.01.2018 do 23.02.2018


Katedra za prostorsko planiranje (KPP) v letu 2018 obeležuje kar dve pomembni obletnici. Mineva 60 let odkar je prof. Saša Sedlar na takratni Fakulteti za arhitekturo, gradbeništvo in geodezijo ustanovil Katedro za komunalno tehniko (predhodnico KPP) in 45 let od ustanovitve Interdisciplinarnega podiplomskega študija prostorskega in urbanističnega planiranja – IPŠPUP.
Ob tej priložnosti vabi k oddaji prispevkov za znanstveno monografijo z naslovom PROSTORSKI NAČRTOVALCI 21. STOLETJA, ki bo vsebinsko razdeljena na tri sklope:
1. Razvoj prostorskega načrtovanja in izobraževanja prostorskih načrtovalcev skozi čas
2. Vloga in pomen prostorskih načrtovalcev v 21. stoletju.
3. Odprte razprave o prostorskem razvoju v Sloveniji s posebnim poudarkom na funkcionalni urbani regiji Mestne občine Ljubljana – FUR MOL (problemi in izzivi: nekoč, danes in v prihodnje).
Rok za oddajo prispevkov se zaključuje v petek, 23.2.2018 na e-naslov alma.zavodnik@fgg.uni-lj.si.
Več o monografiji in spremljajočem posvetu z okroglo mizo si lahko preberete v priloženem vabilu in na spletni strani https://www.fgg.uni-lj.si/prostorski-nacrtovalci-21-stoletja/.