Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

BIM izobraževanja - OPEN BIM Collaboration

30.05.2019


ZAPS v sodelovanju s podjetjem PILON organizira sklop BIM izobraževanj. Pripravljenih je 9 sklopov celo in večdnevnih delavnic, ki so primerna za vse, ki jih zanima uporaba BIM procesa pri arhitekturnem načrtovanju. Pokrivajo tako osnovna znanja, kot tudi tista bolj napredna. Vsak udeleženec dobi potrebne materiale v elektronski obliki. Kjer bo potrebno bomo za izvedbo izobraževanja organizirali tudi potrebno programsko opremo, medtem ko morajo udeleženci prinesti s seboj svoj prenosnik z nameščenim aktualnim Win ali Mac operacijskim sistemom.

OPEN BIM Collaboration je eden izmed sklopov BIM izobraževanja. Več o programu izveste tukaj>>. Datumi za vsa izobraževnaj posameznih sklopov so dostopni tukaj>>. Prijavite se lahko preko spletne forme direktno na ZAPS tukaj>>.

Cena za sklop je 146,40€ (z DDV).

Za udeležbo na izobraževanju udeležnec prejme 3 kreditne točke (Sklop C - Tehnologija, materiali in tehnika)

Vsem udeležencem, ki se prijavijo na tri ali več izobraževanj, bo omogočeno eno izobraževanje po izbiri brezplačno. V primeru prijav več udeležencev iz istega podjetja ima vsak tretji izobraževanje brezplačno.Gostujoča predavanja FA - Julien De Smedt: Needs vs. Greed

30.05.2019


Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani vljudno vabi na predavanje arhitekta Juliena De Smedta z naslovom "Needs vs. Greed", ki bo v četrtek 30. 5. 2019, ob 19h v Plečnikovi predavalnici. 
Julien De Smedt je ustanovitelj in direktor arhitekturnega biroja JDS v Bruslju in Kopenhagnu. Oblikovalec in arhitekt, katerega delo je mednarodno uveljavljeno, je zavezan k raziskovanju novih arhitekturnih modelov in programov, s čimer aktivno prispeva k poživitvi sodobnih arhitekturnih razprav. Med njegova seminalna dela uvrščamo »VM housing«, »Mountain dwellings« ter »Kalvebod Waves« v Kopenhagnu, Maison Stephane Hessel - ABC v Lillu, stanovanjsko sosesko »Iceberg« v Aarhusu ter smučarsko skakalnico Holmenkollen na Norveškem. Julien pred ustanovitvijo JDS dela z Remom Koolhaasom v Rotterdamu ter soustanovi arhitekurno pisarno PLOT z Bjarke Ingelsom v Kopenhagnu (2001-2006). Leta 2013, skupaj z William Ravnom soustanovi oblikovno znamko z agendo, t.i. »Makers With Agendas«, kjer z ustvarjanjem smiselnih oblikovalskih izdelkov naslavljajo številna družbena vprašanja.

Dogodek je akreditiran pri ZAPS z dvema (2) kreditnima točkama - sklop B (Teorija in referenčna praksa). 

Vljudno vabljeni.

VabiloEvropa potrebuje inženirke

10.05.2019 do 31.05.2019 (Pon, Tor, Sre, Čet, Pet)


Ob stoletnici pripustitve žensk k študiju tehniških smeri na avstrijskih univerzah, bo ponovno postavljena tudi razstava "Arhitektke oblikujejo prihodnost", v katero so uvrščena dela slovenskih arhitekt. Razstava bo na ogled na Tehniški Univerzi v Grazu, Rechbauerstraße 12, Graz do 31.maja. 2019.

Ob teh priložnosti avstrijske inženirke organizirajo simpozij v nemškem jeziku. Program simpozija je tukaj.