Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

natečaji

 

NATEČAJI DRUGI

V zadnjem obdobju smo zasledili povečanje števila natečajev, ki jih razpisujejo naročniki brez sodelovanja ZAPS. Ti natečaji so pogosto v neskladju z natečajnim pravilnikom, Smernicami za javno naročanje arhitekturnih in inženirskih storitev ter drugimi pravnimi določili, kar lahko spravlja natečajnike v izrazito podrejen položaj. Pogosto je na primer zahtevan odstop vseh avtorskih pravic vključno s pravico predelave, kar pomeni, da naročnik lahko na osnovi natečajne rešitve naroči projektno dokumentacijo tretji osebi.

Z namenom zagotavljanja večje preglednosti natečajnih aktivnosti bomo v tem zavihku objavljali osnovne informacije o razpisanih natečajih in ocenjevali njihovo skladnost z veljavnim pravnim okvirom in standardi natečajne prakse ZAPS. Na ta način bodo natečajniki lažje ocenili stopnjo tveganja, ki jo prinaša sodelovanje pri teh natečajih.

V razpredelnici podajamo komentar k ključnim razpisnim pogojem, kadar je to možno ter grobo oceno posamezneha sklopa v grafični podobi semaforja, pri čemer posamezne barve pomenijo:

zelena – natečaj je skladen s pravnim okvirjem in dobro natečajno prakso

rumena – natečaj odstopa od dobre natečajne prakse: glej opombo. Člane ZAPS ob takih pogojih opozarjamo na previdnost pri sodelovanju.

rdeča – natečajni pogoji v tem delu odstopajo od veljavnega pravnega okvirja ali grobo odstopajo od dobre natečajne prakse: glej opombo. Članom ZAPS odsvetujemo sodelovanje na natečaju

 

 

2020

Natečaj za modelni prostor in opremo šolske učilnice

Natečaj za osnovno šolo Škofije

Natečaj za kulturni center v Grosupljem

Natečaj za stanovanjsko sosesko Litijska – Pesarska v Ljubljani


2019

Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik

Parkirna hiša P+R Sonce v Kopru

Vrtec Police v Ajdovščini

Poslovna stavba GEN-I v Ljubljani

Razgledni stolp Kristal v Rogaški Slatini

Razpis za idejno zasnovo paviljona na EXPO 2020 v Dubaju

 

 2018

Preureditev širšega območja Pekrskega potoka v Mariboru

Brv in kolesarska pot Loka - Kandija