Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

strokovna pomoč

 

strokovna pomoč

Podstran strokovna pomoč je namenjena različnim informacijam za člane ZAPS.

Strokovna pomoč prinaša vpogled v NAJNOVEJŠE PREDPISE tekočega leta, o katerih vas redno obveščamo z novičnikom, in PREDPISE, urejene po področjih, ki se navezujejo tudi na teme strokovnih izpitov. V novih predpisih je tudi podstran Aktualno, kjer so objavljeni predlogi ZAPS za spremembo zakonodaje. Pod rubriko STANDARDI pa se nahaja seznam standardov, ki jih člani zbornice potrebujete za svoje delo.

V rubriki SPLOŠNI POGOJI so na voljo Splošni pogoji ZAPS za sklepanje pogodb, vzorec pogodbe za projektiranje, podrobnejši opis del (dela v zvezi z projektiranjem oz. podrobnejša razlaga del po fazah projekta ) in vzorec projektne naloge.

CENA je rubrika s pripomočkoma za definiranje cen storitev Arhigram 2 (ki je na voljo tudi v obliki interaktivnega računalniškega programa) in Urbigram.

V POSLOVANJU so zbrane informacije o vrsti poslovanja med člani ZAPS ter primerjave, značilnosti in prednosti posameznih načinov poslovanja. Del poslovanja so tudi statistike Statističnega urada RS in Geodetske uprave RS.

PROJEKTNA DOKUMENTACIJA je zbirka vzorcev za izdelavo posameznih delov projektne dokumentacije (trenutno je na voljo vzorec tehničnega pročila za arhitekturo in vzorca poročila o reviziji), ki vam bodo v pomoč pri projektiranju.

V ZAVAROVANJU je novo zavarovanje projektantske odgovornosti, ki ureja kritje za škode, ki jih projektanti potrebujemo pa niso bile del obstoječih zavarovanj. Projekt sta skupaj izvedli ZAPS in IZS v sodelovanju z dvema zavarovalnicama .

DODATNO STROKOVNO IZOBRAŽEVANJE so informacije o rednih brezplačnih predavanjih katerih cilj je izboljšati splošno raven znanja, sproti posredovati aktualna spoznanja stroke in tako izboljšati kakovost storitev naših članov (v letu 2009 10 predavanj, v letu 2010 9 predavanj).

VPRAŠANJA IN ODGOVORI so strokovna vprašanja, ki jih zastavljajo člani in odgovori nanje, urejeni po predpisih in temah.

KLUBI so namenjeni polemičnim razpravam, ki se tičejo dela arhitektov, krajinskih arhitektov in prostorskim načrtovalcev. Namenjeni so članom in njihovim matičnim sekcijam. Vsak član, ki se prijavi v klub, lahko predlaga teme za katere meni, da jih je potrebno obravnavati.

 

Pridobitev gesla za člane

Večina strani strokovna pomoč je dostopna samo članom z uporabo gesla. V kolikor želite pridobiti dostop, nam pošljite zahtevo po elektronski pošti na zaps@zaps.si. Navesti morate veljaven e-naslov, ki ga redno uporabljate, saj vam bo odslej služil tudi kot uporabniško ime za dostop do vsebin. Na ta e-naslov vam bomo poslali geslo za dostop.


na vrh

Pridobitev gesla za nečlane

Skupščina zbornice je zaradi velikega zanimanja različnih skupin obiskovalcev spletne strani določila pogoje za dostop do posameznih vrst spletnih vsebin tudi za zainteresirane posameznike, ki niso člani. Tako lahko študentje dostopajo do zbirke predpisov, delov strokovne pomoči in novic iz medijev na podlagi predloženega potrdila o šolanju in plačila letne pristojbine v višini 15,00 EUR. Ostali uporabniki/naročniki lahko dostopajo do zbirke predpisov, delov strokovne pomoči in novic iz medijev na podlagi predloženega potrdila o plačilu letne pristojbine v višini 30,00 EUR. Naročilo za pridobitev gesla za dostopanje do določenih vsebin pošljite na elektronski naslov barbara.pungercar@zaps.si. Navesti morate ime in priimek in veljaven e-naslov. Slednji vam bo služil kot uporabniško ime za dostop do vsebin in nanj vam bomo poslali geslo. Naročilu OBVEZNO predložite dokazilo o plačilu pristojbine za dostop do določenih spletnih vsebin ZAPS za leto 2017, študenti pa predložite še tekoče potrdilo o šolanju. Pristojbino nakažete na TRR zbornice SI 56 0310-0100-1291-427, odprt pri SKB d.d., Ljubljana. Pristojbino lahko poravna fizična ali pravna oseba, račun vam bomo izdali skladno s podatki na vašem potrdilu o plačilu. S poravnano pristojbino za dostop do določenih vsebin ZAPS za leto 2016 boste do določenih spletnih vsebin lahko dostopali do 31.12.2017.


na vrh
 
Pridobitev gesla za člane

Pridobitev gesla za nečlane