Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

strokovni izpiti

 

Prijava in izpitni roki

Kandidat, ki želi opravljati strokovni izpit se prijavi z ustrezno prijavnico in zahtevanimi dokazili. Prijavnico z dokazili je potrebno dostavi po pošti na naslov ZAPS, Vegova 8, 1000 Ljubljana ali se jo odda osebno v času uradnih ur.

Kandidat lahko pristopi k strokovnem izpitu, če je oddal popolno prijavo najmanj 60 dni pred razpisanim rokom za strokovni izpit. Kandidat mora na dan prijave k strokovnemu izpitu izpolnjevati vse pogoje v skladu s splošnim aktom.

Prijavnica k strokovnemu izpitu >>

 

IZPITNI ROKI ZA STROKOVNE IZPITE PO ZAKONU O ARHITEKTURNI IN INŽENIRSKI DEJAVNOSTI ZA LETO 2020

IZPITI ZA POOBLAŠČENEGA ARHITEKTA / KRAJINSKEGA ARHITEKTA / PROSTORSKEGA NAČRTOVALCA - ustni del:

- sreda, 15. april 2020 (zadnji dan za popolno prijavo je 17. 2. 2020)

- sreda, 18. november 2020 (zadnji dan za popolno prijavo 21. 9. 2020)

 

DOPOLNILNI IZPIT za vodenje izdelave OPPN - ustni del:

 - sreda 25. marec 2020 (zadnji dan za popolno prijavo je 3. 2. 2020)

- sreda, 14. oktober 2020 (zadnji dan za popolno prijavo je 1. 9. 2020)

 
Opomba: Če se k posameznemu izpitnemu roku prijavi preveliko število kandidatov, lahko ZAPS število prijavljenih kandidatov omeji, pri čemer imajo prednost tisti kandidati, ki so se prijavili prej. Za preostale kandidate mora pristojna služba ZAPS razpisati dodatni izpitni rok najpozneje v dveh mesecih po datumu, ki je bil določen za opravljanje strokovnega izpita.

 

SEMINAR SI (prilagojen PA, a namenjen tudi kandidatom za PKA in PPN) bo potekal:

PONEDELJEK in TOREK, 10. IN 11. FEBRUAR 2020; 9.00 - 15.00
(Zbornični sistem, PPK, EU Direktive, ZAID, Upravni postopek - ZUP, Gradbeni zakon - GZ, Pravilnik o podrobnejši vsebini dokumentacije in Uredba o razvrščanju objektov, Projektna dokumentacija

SREDA 4. MAREC 2020; 9.00 - 15.00
(OPPN: ZUreP-2, PRS, Teorija urbanistične analize prostora, Primer urbanistične analize prostora iz prakse, Sestavine OPPN, Izvedbena regulacija v OPPN)

Na seminar se je treba prijaviti, prijavo pošljite na e-naslov andreja.divjak@zaps.si. V primeru premalo prijav seminarja ne bomo izvedli.