Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

strokovna pomoč

 

Projektna dokumentacija

Vsebino, obliko in način izdelave projektne dokumentacije določa Pravilnik o podrobnejši vsebini dokumentacije in obrazcih, povezanih z graditvijo objektovPodrobnejši način izdelave projektne dokumentacije določajo Pravila stroke, ki jih ZAPS pripravlja skupaj z IZS.  

Po novi zakonodaji vodilno mapo nadomešča splošni del Vodilnega načrta. Vodilni načrt je načrt iz tiste stroke, ki pri gradnji prevladuje. Kadar gre za stavbe je tako vodilni načrt načrt arhitekture, zato je podrobnejša vsebina vodilnega načrta opisana v poglavju Načrt arhitekture. V tem poglavju so objavljeni vzorci lokacijskih prikazov in tehničnega poročila načrta arhitekture.

Vzorcec za izdelavo tehničnega poročila Načrta krajinske arhitekture je objavljen v poglavju Načrt krajinske arhitekture.

V poglavju Revizija sta objavljena vzorca poročil o reviziji za splošni del vodilnega načrta in načrt arhitekture. Revizija po novi zakonodaji ni obvezna, je pa priporočljiva kadar gre za zahtevnejše gradnje.

V pomoč pri projektiranju so na voljo tudi navodila za izdelavo Elaborata in izkaza zaščite pred hrupom v stavbah.

 
Na spodnjih povezavah najdete sezname državnih in občinskih soglasodajalcev oziroma mnenjedajalcev.
 

Državni soglasodajalci
Občinski soglasodajalci