Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Poletna šola trajnostne dediščine UL 2021

21.06.2021 do 24.06.2021


Interdisciplinarni medfakultetni inštitut Univerze v Ljubljani za trajnostno varstvo dediščine, v sodelovanju z Združenjem ICOMOS Slovenija in pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO 2021, organizira  prvo Poletno šolo trajnostne dediščine z naslovom Odgovorna prenova stavb kulturne dediščine kot temelj trajnostnega in kvalitetnega bivanja.

Poletna šola bo potekala med 21. in 24. junijem v obliki serije spletnih predavanj in delavnic.

Tema se osredotoča na aktualno prakso energetskih sanacij stanovanjskih stavb, nastalih v 20. stoletju, ki predstavljajo pomemben potencial trajnostnega usmerjanja razvoja in priložnost za učinkovito uvajanje načel krožnega gospodarstva v praksi. Ker gre v veliko primerih za pomemben del stavbne dediščine, se bomo posvetili vprašanjema, kako ohranjati vrednote te dediščine in kako zagotavljati kvalitete sodobnega bivanje v njih. Da bi dosegli cilje trajnostnega razvoja, ki enakovredno temeljijo na družbenem, kulturnem, okoljskem in ekonomskem vidiku, je treba zastaviti celovite rešitve ter za to povezati vse deležnike. Prenove ne smejo biti vezane le na posamezni vidik, saj take rešitve vodijo do neustreznih in površnih rešitev na račun dediščine in kvalitete življenja v njej.

program in prijave >>

Člani ZAPS za udeležbo na Poletni šoli prejmejo 2 kreditni točki za vsak posamezni dan / Sklop B - Teorija in referenčna praksa.Usposabljanje za neodvisne strokovnjake za izdajo energetskih izkaznic

07.07.2021 do 13.07.2021


Obveščamo vas, da bo v mesecu juliju 2021 izvedeno usposabljanje in preizkusa znanja za neodvisne strokovnjake za izdajo energetskih izkaznic. Usposabljanje bo potekalo na Zbornici za arhitekturo in prostor Slovenije (Vegova 8, Ljubljana) in sicer od srede, 7. 7., do petka 9. 7. ter ponedeljek, 12. 7. in torek, 13. 7. 2021.

Usposabljanje traja 4 dni (dopoldan in popoldan) + dodatni dan za individualno delo. Usposabljanje bo potekalo v prostorih ZAPS (Vegova 8, Ljubljana) ali preko spletne platforme (video konferenca).
Po uspešno zaključenem usposabljanju lahko pristopite k preizkusu znanja, ki bo predvidoma dva tedna po usposabljanju.

Število mest je omejeno. Cena usposabljanja je 549,00 € z DDV, cena preizkusa znanja pa 305,00 € z DDV. Za prijave prejete do 2. 6. 2021, udeležencem nudimo 10 % popust na usposabljanje in naknadni preizkus znanja.

Člani ZAPS prejemejo za udeležbo na usposabljanju 3 kreditne točke (1KT - sklop A, 1KT - sklop B, 1KT - sklop C)

Podrobnejše informacije in prijava >>

O energetskih izkaznicah >>S trajnostnimi naložbami v zelene projekte

09.09.2021


ZAPS, v sodelovanju z Zavodom IRAP - Inštitutom za raziskovanje in analizo politik, organizira predavanje o trajnostnih naložbah v zelene projekte. Cilj predavanja je udeležence seznaniti z najnovejšimi trendi na področju trajnostnih naložb oziroma t.i. zelenih projektov v EU in možnostmi financiranja s pomočjo nepovratnih javnih sredstev in ugodnih (brezobrestnih) kreditov.

Predaval bo Martin Kovač (Zavod IRAP).

Predavanje bo potekalo v prostorih ZAPS (Vegova 8, 1000 Ljubljana), s hkratnim prenosom preko spletne platforme Zoom četrtek, 9. 9. 2021, od 11.00 do 12.30.

program >>
prijave >> (prijave bodo odprte v pričetku septembra)

Ob prijavi je potrebno plačati kotizacijo na transakcijski račun ZAPS: SI56 6100 0001 8357 306. Kotizacija znaša za člane ZAPS 15€ (z DDV), za člane IZS 30€ (z DDV) ter za nečlane 50€ (z DDV). Prosimo, da pri plačilu za namen napišete, za koga je bila kotizacija plačana, za sklic pa: 00 09092021. Potrdilo o plačilu pošljite na e-naslov: izobrazevanje@zaps.si. Račun vam bomo izstavili po izvedenem izobraževanju.

Skrajni rok za morebitno odpoved (po e-pošti: izobrazevanje@zaps.si) je sreda, 8. 9. 2021, tako za člane ZAPS, kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije.

Člani ZAPS za udeležbo na predavanju prejmejo 2 kreditni točki / Sklop B - Teorija in referenčna praksa.

Število prijav je omejeno na 100 udeležencev.