Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

6. trajnostna GBC konferenca

30.09.2021


GBC Slovenija organizira 6. konferenco trajnostne gradnje z naslovom "Kako v stavbah zagotoviti kakovostno bivanje v novi realnosti?"
Epidemija je razkrila številne, doslej manj izstopajoče dejavnike bivanja, ki lahko pomembno vplivajo na kakovost bivanja v stavbah:
- Kakovost notranjega zraka (Vpliv gradbenih materialov na kakovost notranjega zraka,prezračevanje),
- Varnostni vidiki (ureditev prostorov, svetloba, požarna varnost, varnost pred vremenskimi ekstremi),
- Temperaturno ugodje (izolacija pred vročino in mrazom),
- Estetika (urejenost notranjosti, okolice, zunanjosti objekta),
- Vzdrževanje in stroški.

Dogodek bo potekal v živo s hkratnim prenosom preko spleta v četrtek, 30. 9. 2021.

Prijava za spremljanje dogodka v živo >>
Prijava za spremljanje dogodka preko spleta >>

Strokovno srečanje je brezplačno.
Člani ZAPS za udeležbo na konferenci prejmejo 3 kreditne točke / Sklop B - Teorija in referenčna praksa.Konferenca Building Europe

05.10.2021 do 08.10.2021


Vabimo vas na konferenco o evropskih arhitekturnih politikah s skupnim naslovom Gradimo Evropo – H kulturi kakovostne arhitekture in grajenega okolja za vse - Building Europe – Towards a Culture of High-Quality Architecture and Built Environment for Everyone, ki bo potekala od 6. do 8. oktobra 2021 v Gradcu in Mariboru in ki ga ZAPS organizira skupaj z Ministrstvom za kulturo Avstrije.

Slovenski del konference se bo z naslovom Rehab(il)itacija - enodružinska hiša, od predmestja do podeželja posvetil temi trajnostne prenove fonda enodružinskih hiš v Sloveniji, kar je ena od prioritet na agendi EU.

Upamo, da bomo konferenco z upoštevanjem vseh priporočil za omejevanje epidemije lahko izvedli v živo. Trenutni Covid situaciji lahko sledite na povezavah: 
COVID situacija AT >>
COVID situacija SL >>

Udeležba na konferenci je brezplačna. Prevoz in hotelsko namestitev plača vsak udeleženec sam. Konferenca bo potekala v angleškem jeziku. Člani ZAPS za udeležbo prejmejo 3 kreditne točke za vsak posamezni dan / Sklop B - Teorija in referenčna praksa.

program SL >>
program in registracija AN >>

V upanju na vašo udeležbo in skorajšnje srečanje v Mariboru vas v imenu programskega sveta konference lepo pozdravljamo,
Aleš Vrhovec, Špela Kuhar, Špela Spanžel, Matevž Čelik.Urejanje dostopnega okolja za vse

06.10.2021


Dostopnost grajenega okolja je že dlje časa zakonska zahteva, ki jo morajo vsi, ki sooblikujejo javni prostor upoštevati in, ki je, tudi vsled starajoče se populacije, vse bolj aktualna za uresničevanje osnovne človekove potrebe po mobilnosti in enakopravnosti uporabe, tako javnega, kot zasebnega prostora.

ZAPS organizira predavanje na temo dostopnosti z željo, da bi njeni člani, podprti z znanjem in orodji, v čim večji meri prispevali h kvalitetnemu grajenemu okolju. Izkušnje na tem področju so namreč izrazito specifične, dobre prakse še kako potrebne, posledice kršitev s tega področja pa pogosto nepopravljive.

Predavali bodo: dr. Maja Simoneti (IPoP), Pavli Koc (MOP), dr. Andreja Zapušek Černe (Zavod DOSTOP), Andreja Albreht (Zavod DOSTOP), Sašo Rink (JSS MOL), Marko Tul (Zveza paraplegikov) in Monika Fink Serša (Nava arhitekti d.o.o.).

Predavanje bo potekalo v živo (ZAPS, Vegova 8, LJ), s hkratnim prenosom preko spletne platforme Zoom, sredo, 6. 10. 2021, od 13.00 do 16.00.

program >>
prijave >>

Ob prijavi je potrebno plačati kotizacijo na transakcijski račun ZAPS: SI56 6100 0001 8357 306. Kotizacija znaša za člane ZAPS 30€ (z DDV), za člane IZS 60€ (z DDV) ter za nečlane 100€ (z DDV). Prosimo, da pri plačilu za namen napišete, za koga je bila kotizacija plačana, za sklic pa: 00 06102021. Potrdilo o plačilu pošljite na e-naslov: izobrazevanje@zaps.si. Račun vam bomo izstavili po izvedenem izobraževanju.

Skrajni rok za morebitno odpoved (po e-pošti: izobrazevanje@zaps.si) je torek, 5. 10. 2021. Če se boste odjavili kasneje, ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije.

Člani ZAPS za udeležbo na predavanju prejmejo 3 kreditne točke / Sklop B - Teorija in referenčna praksa.

Število prijav za spremljanje izobraževanja v živo je omejeno na 20 udeležencev (za udeležbo v živo je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT), število prijav za spletno spremljanje je omejeno na 300 udeležencev.Dan arhitektov 2021

08.10.2021


 

Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije Vas vljudno vabi na Dan arhitektov, ki bo v petek 8. oktobra 2021 v Mariboru.

Program
8.30 – 18.30 Konferenca Rehab(il)itacija – od predmestja do podeželja
19.00 Slavnostna podelitev priznanj ZAPS za največje dosežke na področju arhitekture, krajinske arhitekture in prostorskega načrtovanja v letu 2021 in otvoritev razstave Slovenska arhitektura in prostor 2021
20.30 Družabni večer

Častni pokrovitelj dogodka Dan arhitektov je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

program konference >>
udeležbo na konferenci obvezno potrdite >>

Konferenca bo potekala v Lutkovnem gledališču Maribor, Vojašniški trg 2A.
Dan arhitektov s slavnostno podelitvijo priznanj in otvoritvijo razstave Slovenska arhitektura in prostor bo v Sodnem stolpu, Pristan 8, 2000 Maribor.
Slavnostno podelitev bo povezovala ga. Nada Vodušek. Za dobro vzdušje bo poskrbel Fake Orchestra.
Dogodek bo potekal skladno z veljavnimi ukrepi za preprečevanje širjenja epidemije. Za članice in člane ZAPS bo, ob zadostnem številu prijav, organiziran avtobusni prevoz.

Člani ZAPS za udeležbo na petkovem sklopu predavanj prejmejo 3 kreditne točke / Sklop B (Teorija in referenčna praksa).


Ob razstavi bo izšel zbornik Slovenska arhitektura in prostor 2021, ki prinaša pregled arhitekturne produkcije zadnjega leta.
Razstavljalci prejmejo en brezplačni izvod kataloga na projekt. 

naročilnica >>

Vljudno vabljeni na največji arhitekturni dogodek leta!

 Zakon o spodbujanju rabe obnovljivih virov energije

12.10.2021


ZAPS organizira izobraževanje o Zakonu o spodbujanju rabe obnovljivih virov energije (ZSROVE).

Predavala bo Helena Kovač, univ. dipl. inž. arh..

Izobraževanje bo potekalo v živo (ZAPS; Vegova 8, LJ), s hkratnim prenosom preko spletne platforme Zoom, torek, 12. 10. 2021, od 17.00 do 19.00.

prijave >>

Ob prijavi je potrebno plačati kotizacijo na transakcijski račun ZAPS: SI56 6100 0001 8357 306. Kotizacija znaša za člane ZAPS 30€ (z DDV), za člane IZS 60€ (z DDV) ter za nečlane 100€ (z DDV). Prosimo, da pri plačilu za namen napišete, za koga je bila kotizacija plačana, za sklic pa: 00 12102021. Potrdilo o plačilu pošljite na e-naslov: izobrazevanje@zaps.si. Račun vam bomo izstavili po izvedenem izobraževanju.

Skrajni rok za morebitno odpoved (po e-pošti: izobrazevanje@zaps.si) je ponedeljek, 11. 10. 2021. Če se boste odjavili kasneje, ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije.

Člani ZAPS za udeležbo na predavanju prejmejo 2 kreditni točki / Sklop A - Zakonodaja in standardi.

Število prijav za spremljanje izobraževanja v živo je omejeno na 20 udeležencev (za udeležbo v živo je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT), število prijav za spletno spremljanje je omejeno na 300 udeležencev.Zaščita pred hrupom v stavbah - delavnica

13.10.2021


ZAPS organizira delavnico o zaščiti pred hrupom v stavbah. Na delavnici bo najprej na kratko predstavljen Pravilnik o zaščiti pred hrupom v stavbah, nato pa bodo udeleženci skupaj s predavateljem skušali poiskati ustrezne odgovore in rešitve na težave iz prakse. Udeleženci delavnice bodo vprašanja lahko podali vnaprej (v sklopu prijave) oz. jih postavili na sami delavnici.

Predaval bo arhitekturni akustik Saša Galonja, univ. dipl. inž. arh.

Izobraževanje bo potekalo v živo (ZAPS, Vegova 8, LJ), s hkratnim prenosom preko spletne platforme Zoom, sredo, 13. 10. 2021, od 17.00 do 19.00.

prijave >>

Ob prijavi je potrebno plačati kotizacijo na transakcijski račun ZAPS: SI56 6100 0001 8357 306. Kotizacija znaša za člane ZAPS 30€ (z DDV), za člane IZS 60€ (z DDV) ter za nečlane 100€ (z DDV). Prosimo, da pri plačilu za namen napišete, za koga je bila kotizacija plačana, za sklic pa: 00 19102021. Potrdilo o plačilu pošljite na e-naslov: izobrazevanje@zaps.si. Račun vam bomo izstavili po izvedenem izobraževanju.

Skrajni rok za morebitno odpoved (po e-pošti: izobrazevanje@zaps.si) je torek, 12. 10. 2021. Če se boste odjavili kasneje, ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije.

Člani ZAPS za udeležbo na predavanju prejmejo 2 kreditni točki / Sklop B - Teorija in referenčna praksa.

Število prijav za spremljanje izobraževanja v živo je omejeno na 20 udeležencev (za udeležbo v živo je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT), število prijav za spletno spremljanje je omejeno na 300 udeležencev.Pravilnik o izdelavi ocen požarne ogroženosti

19.10.2021


ZAPS organizira izobraževanje o Pravilniku o izdelavi ocen požarne ogroženosti.

Predavala bo Helena Kovač, univ. dipl. inž. arh..

Izobraževanje bo potekalo v živo (ZAPS; Vegova 8, LJ), s hkratnim prenosom preko spletne platforme Zoom, torek, 19. 10. 2021, od 17.00 do 19.00.

prijave >>

Ob prijavi je potrebno plačati kotizacijo na transakcijski račun ZAPS: SI56 6100 0001 8357 306. Kotizacija znaša za člane ZAPS 30€ (z DDV), za člane IZS 60€ (z DDV) ter za nečlane 100€ (z DDV). Prosimo, da pri plačilu za namen napišete, za koga je bila kotizacija plačana, za sklic pa: 00 19102021. Potrdilo o plačilu pošljite na e-naslov: izobrazevanje@zaps.si. Račun vam bomo izstavili po izvedenem izobraževanju.

Skrajni rok za morebitno odpoved (po e-pošti: izobrazevanje@zaps.si) je ponedeljek, 18. 10. 2021. Če se boste odjavili kasneje, ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije.

Člani ZAPS za udeležbo na predavanju prejmejo 2 kreditni točki / Sklop A - Zakonodaja in standardi.

Število prijav za spremljanje izobraževanja v živo je omejeno na 20 udeležencev (za udeležbo v živo je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT), število prijav za spletno spremljanje je omejeno na 300 udeležencev.Sistem vrednotenja - Baukultur

21.10.2021


 Program in prijave v začetku oktobra.