Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

 

Dan arhitektov 2020 bo potekal 9.oktobra 2020 v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Kljub pridobljenemu pozitivnemu mnenju NIJZ za izvedbo dogodka, bo zaradi epidemije Dan arhitektov letos izpeljan brez publikeOb 15.uri bomo začeli z virtualnim simpozijem na temo Mednarodna zgodba slovenske arhitekture, ki ga bodo udeleženci lahko spremljali preko spletne platforme. Po uvodnem nagovoru Mihe Dešmana bodo letošnjo temo osvetlili vabljeni predavatelji:


Miha Dešman

Boris Bežan, Studio BAX

Tina Javornik, sodelavka biroja V+

     

Tomaž Krušec. Lena Krušec
Krušec arhitektura
 

Špela Videčnik, OFIS arhitekti


Boštjan Vuga, Sadar+Vuga


Na dogodek se je potrebno prijaviti preko spletne prijave >>
Vsi na dogodek prijavljeni udeleženci bodo po elektronski pošti prejeli povezavo na webinar, ki bo potekal v živo 9.10.2020 od 15 do 18 ure preko spletne platforme ZOOM, kasneje pa bo na razpolago javnosti kot posnetek na kanalu Youtube.

posnetek simpozija >>

Člani ZAPS za udeležbo na popoldanskem sklopu predavanj prejmejo 3 kreditne točke / Sklop B (Teorija in referenčna praksa).

 

Ob 18 uri se z nagovorom predsednika ZAPS Tomažem Krištofom začne slovesna podelitev nagrad za največje dosežke na področju arhitekture, krajinske arhitekture in prostorskega načrtovanja v letu 2020. Podelili bomo nagrade Platinasti svinčnik, Zlati svinčnik ter Častni član. Tudi podelitev priznanj bo potekala brez publike.
Slavnostni govornik bo dr. Boris Pleskovič, predsednik Svetovnega slovenskega kongresa. Za glasbo bo skrbela CAMINOIGRA v zasedbi Boštjan Gombač, Jan Tomšič in Blaž Celarec. Povezovala bo Vesna Milek.

posnetek podelitve nagrad >>

nagovor predsednika ZAPS >>

fotogalerija >>

medijske objave >>

 

Ob razstavi bo izšel zbornik Slovenska arhitektura in prostor 2020, ki prinaša pregled arhitekturne produkcije zadnjega leta ter letos prvič tudi prispevke vabljenih predavateljev.

 

 

Razstavljalci prejmejo en brezplačni izvod kataloga na projekt. Cena kataloga v prednaročilu do četrtka 8. oktobra znaša 12,00 EUR z DDV (brez poštnine). Redna cena kataloga od petka 9. oktobra bo 17,00 EUR za člane ZAPS ter 20,00 EUR za nečlane. Prevzem kataloga bo možen po 9.10.2020.

naročilnica  >>

Želimo vam, da ohranite vedrino, zdravje in optimizem in se nam pridružite na osrednjem dogodku ZAPSa.
Vabljeni!

 

RAZPIS 2020

DOGODEK SO OMOGOČILI

MAO


Glavni pokrovitelj
Kingspan  promocijsko gradivo
Bauder  promocijsko gradivo

Pokrovitelj
Pilon AEC 
Rehau 
Roltek 
Murexin 
Wicona 
Helios 

Mali pokrovitelj
Bramac 
Saint Gobain