Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Ekskurzija v Milano in na EXPO 2015 (22. in 23. oktober 2015)
"FEEDING THE PLANET; ENERGY FOR LIFE"

 

Za ekskurzijo v Milano (EXPO in sodobna arhitektura) se je prijavilo trideset udeležencev, dovolj za izvedbo,
torej 22. in 23. oktobra 2015 potujemo!

Zaenkrat imamo še nekaj prostih mest, vabljeni zamudniki, prijave sprejemamo le še do konca tedna (zaradi potrebnih rezervacij v hotelu).
Kotizacija znaša 230 € z davkom za člane ZAPS in 240 € z davkom za ostale udeležence.

Konec oktobra se izteka letošnja velika svetovna razstava EXPO 2015, ki poteka le vsakih nekaj let. Tokrat jo gosti Milano, glavno mesto Lombardije, ki je hkrati tudi finančna, oblikovalska in modna prestolnica Italije. Ker je EXPO letos tako blizu Slovenije in ker je to svetovni dogodek, ki si kljub nekaterim pomislekom zasluži pozornost, si bomo dogodek ogledali tudi mi. Relevantna ni le letošnja tema, ki se na globalni, pa tudi na nacionalnih ravneh ukvarja s planetarno (pre)hrano in vsemi z njo povezanimi fenomeni, temveč so že tradicionalno za arhitekturo zanimivi tudi vsi pavilijoni, s katerimi se prezentirajo države, letos je le nacionalnih skoraj 150, poleg njih pa še kar nekaj drugih. Skratka, čeprav je umeščen znotraj sejmišča, je EXPO vedno zanimiv poligon za arhitekturne, konstrukcijske in materialne eksperimente, s katerimi se prezentira ustvarjalnost posameznih držav. Znotraj stavb pa naletimo na zelo raznolike tematske interpretacije vsebine razstave, ki jih zunaj Expa ponuja tudi milanski umetnostni Triennale skozi tematizacijo Art & Food.

Poleg tega Milano, ki ga marsikdo verjetno že pozna, ponuja nekaj zelo zanimivih sodobnih arhitektur, ki si jih je ob EXPU vredno ogledati! Tu je najprej objekt univerze Boccioni irskih Grafton architects, ki je bil pred nekaj leti na WAF (World Architecture Festival) izbran za svetovno stavbo leta. Videli bomo tudi najnovejše prenove večjih industrijskih kompleksov v muzejsko-galerijske vsebine, ki so jih podpisale svetovne arhitekturne zvezde: Chipperfieldov MUDEC in Koolhaasovo Fondazione Prada. Seveda pa bomo vsaj na kratko obiskali tudi »zeleno« obarvan nov predel mesta ter Zucchi-jeve Torri verticali.

Po želji se v večernih urah lahko sprehodimo tudi skozi mestno središče z monumentalno gotsko katedralo, galerijo Vittorio Emanuelle ter znamenitima Brero in Scalo.

Predviden plan ekskurzije:
1.dan:
- zgodnji odhod iz Ljubljane (pobiramo tudi na poti do meje!)
- po prihodu v Milano ogled zgoraj naštetih projektov v mestu ter po želji večerni sprehod v zgodovinskem mestnem središču
- spanje v hotelu, http://www.wintergarden-hotel.com/en/winter_garden.html

2.dan:
- celodnevni ogled EXPA
- zvečer vrnitev proti Sloveniji
- nočni prihod v LJ (predvid. okoli polnoči).

Kotizacija znaša 200 € z davkom za člane ZAPS in 210 € z davkom za ostale udeležence v kolikor bo prijavljenih 40 udeležencev.
V kolikor bo prijavljenih manj kot 40 udeležencev se bo kotizacija zvišala in sicer za člane na 230 € z davkom in 240 € za ostale udeležence. V tem primeru bo potrebno doplačilo.

V primeru, ko bo prijavljenih manj kot 30 udeležencev si pridružujemo pravico do možnosti odpovedi ekskurzije.

Kotizacija vključuje:
- nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi
- prevoz
- organizacijo ekskurzije
- enodnevno vstopnico za Expo Milano
- DDV

Prijave s potrdilom o plačani kotizaciji sprejemamo do 2.10.2015 na elektronski naslov: barbara.pungercar@zaps.si .
Znesek kotizacije (Expo) ob prijavi nakažite na TRR SI56 0310 0100 1291 427, odprt pri SKB banki.
Ob prijavi prosimo pripišite vse podatke o plačniku, da vam bomo lahko izstavili račun (naziv, naslov in davčno številko).

Vračilo kotizacije ob odjavi po 8. 10. 2015 ne bo več možno.

Ekskurzijo organizira MSA ZAPS (matična sekcija arhitektov ZAPS), vodi pa Aleksander Ostan.