Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

PRIZNANJA ZAPS 2014

ČASTNI ČLAN ZAPS

Priznanje častni član zbornica podeljuje posameznikom, ki so s svojim delom prispevali k razvoju in uveljavitvi stroke.
Priznanje častni član prejmeta Miran Kambič in dr. Petra Čeferin.

Utemeljitev upravnega odbora ZAPS.


na vrh

DIPLOMA ZAPS

Vzpostavitev pogojev za delovanje ZAPS ob njeni ustanovitvi in v prvih letih delovanja je bila izjemno delo, ki je na prvi pogled samoumevno. Vendar ni tako. Začeti je bilo treba iz nič. S svojo vizijo in pogumom so to delo načrtovali in opravili člani upravnega odbora zbornice v obdobju 2004–2008:
- Andrej Černigoj,
- Boris Zuliani in
- Tomaž Kancler,

ki prejemejo diplomo ZAPS - priznanje za pomemben organizacijski prispevek pri razvoju in uveljavitvi ZAPS ter stroke.

Utemeljitev upravnega odbora ZAPS.


na vrh

PLATINASTI SVINČNIK

Platinasti svinčnik se podeli za obsežnejši opus na področju arhitekture, krajinske arhitekture ali prostorskega načrtovanja. Platinasta komisija se je soglasno odločila, da priznanje platinasti svinčnik za leto 2014 za obširen arhitekturni opus podeli avtorjema doc. dr. Mateju Blenkušu in prof. Milošu Florijančiču.

Arhitekta Matej Blenkuš in Miloš Florijančič sta avtorja obsežnega opusa urbanističnih in arhitektonskih del, katerih odlika je brezčasnost in pronicljiva natančnost pri odnosu do lokacije in njenih značilnosti. Odličnost njune arhitekture prepoznavamo v njunem načinu umeščanja objektov v prostor, v katerem objekti ne izstopajo niti z gabariti niti s pretenciozno arhitekturo in barvami, ampak se enostavno vključujejo v okolje. Avtorja odlikuje tudi posluh za interdisciplinarno sodelovanje, ki se še posebno kaže v sodelovanju s krajinskimi arhitekti (studio AKKA) pri zasnovi ureditve skakalnega kompleksa v Planici.

Utemeljitev platinaste komisije.


na vrh

ZELENI SVINČNIK

Priznanje Zeleni svinčnik letos podeljujemo tretjič. Podeljuje se za arhitekturno ali urbanistično izvedbo, ki je nastala z zavestno odgovornostjo do okolja in družbe ter z namenom trajno izboljšati družbene in okoljske značilnosti bivanja. Kandidiralo je sedem projektov, od tega kolesarska brv, individualni hiši, vrtec, prenova poslovnega objekta, turistični objekt in večstanovanjska stavba. Priznanje je podelila »Zelena komisija«, ki so jo sestavljali strokovnjaki s področja trajnostne gradnje in učinkovite rabe energije: arhitekt prof. Ljubomir Miščević, ki poučuje energetsko varčno in ekološko arhitekturo na Fakulteti za arhitekturo v Zagrebu, arhitekt Gregor Košorok iz arhitekturnega biroja Košorok Gartner arhitekti, lanski prejemnik Zelenega svinčnika, magistra arhitekture Silvija Kovič, Ekosklad, inženir strojništva Bojan Gavez, iz podjetja Menerga.

Zeleni svinčnik prejme projekt:
Ortenia - apartmaji v naravi,
Soba d.o.o.
Odgovorni projektant: Petra Ostanek
soavtorica: Tinka Beltram Prekovič
naročnik: mk projekt, družba za svetovanje in vodenje projektov, d.o.o.

Utemeljitev zelene komisije


na vrh

ZLATI SVINČNIK ZA ODLIČNO REALIZACIJO

Odločitev za podelitev nagrad Zlati svinčnik za odlično realizacijo je bila v rokah štiričlanske žirije, ki so jo sestavljali: arhitekt Tomislav Ćurković, ustanovitelj biroja Dva arhitekta in predsednik hrvaške zbornice arhitektov, arhitekt doc.Uroš Lobnik, predstojnik Oddelka za arhitekturo na Fakulteti za gradbeništvo Univerze v Mariboru, arhitekt Aleš Vrhovec iz arhitekturnega biroja Gregorc Vrhovec in krajinski arhitekt Gregor Vreš iz biroja Landscape.
Zlati svinčnik se podeljujejo najboljšim realiziranim projektom na področju arhitekture in krajinske arhitekture. Za nagrado zlati svinčnik za odlično izvedbo je letos kandidiralo skupaj 48 projektov, od tega 7 stanovanjskih hiš, tri večstanovanjske stavbe, tri poslovne stavbe, deset javnih stavb, 7 projektov notranje opreme ter dva vrtova, dve krajinski ureditvi ter kar 14 ureditev urbanih prostorov.
Zlati svinčnik prejmejo: Utemeljitev komisije

HIŠA KATARINA, Topol pri Medvodah
Multiplan arhitekti d.o.o.
odgovorni projektant: Aleš Žnidaršič
soavtorica: Katja Žlajpah

Situla, stanovanjsko poslovni kompleks
Bevk Perović arhitekti d.o.o.
odgovorni projektant: Matija Bevk
soavtorji: Vasa Perović in Andrej Ukmar
naročnik: Tridana d.o.o.

ČRNA HIŠA
Arhitektura d.o.o.
odgovorni projektant: Peter Gabrijelčič
soavtorji: Peter Gabrijelčič, Boštjan Gabrijelčič in Aleš Gabrijelčič

RC IKT, Kranj
NAVA arhitekti d.o.o.
odgovorni projektant: Monika Fink Serša
soavtorja: Aleksander Lužnik, Ana Ocvirk Šafar
naročnik: Razvojni center za informacijske in komunikacijske tehnologije d.o.o.

DOMINIKANSKI SAMOSTAN, Ptuj
ENOTA
odgovorni projektant: Milan Tomac
soavtor: Dean Lah
naročnik: Mestna občina Ptuj


na vrh

Za medije


na vrh
 
ČASTNI ČLAN ZAPS

DIPLOMA ZAPS

PLATINASTI SVINČNIK

ZELENI SVINČNIK

ZLATI SVINČNIK ZA ODLIČNO REALIZACIJO

Za medije