Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Usposabljanje za neodvisne strokovnjake za izdajo energetskih izkaznic

06.09.2021 do 15.09.2021


Obveščamo vas, da bo v mesecu septembru 2021 izvedeno usposabljanje in preizkus znanja za neodvisne strokovnjake za izdajo energetskih izkaznic. Usposabljanje bo izvedeno v primeru zadostnega števila prijav.

Usposabljanje traja 4 dni (dopoldan in popoldan) + dodatni dan za individualno delo. Potekalo bo v prostorih Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije (Vegova 8, Ljubljana) ali preko spletne platforme (video konferenca) in sicer od ponedeljka, 6. 9., do srede, 8. 9. ter sreda, 15. 9. 2021. Datum dodatnega dne bo z udeleženci dogovorjen na usposabljanju.
Po uspešno zaključenem usposabljanju lahko udeleženci pristopijo k preizkusu znanja, ki bo predvidoma dva tedna po usposabljanju.

Število mest je omejeno. Cena usposabljanja je 549,00 € z DDV, cena preizkusa znanja pa 305,00 € z DDV. Za prijave prejete do 31. 8. 2021, udeležencem nudimo 10 % popust na usposabljanje in naknadni preizkus znanja.

Člani ZAPS prejemejo za udeležbo na usposabljanju 3 kreditne točke (1KT - sklop A, 1KT - sklop B, 1KT - sklop C)

Podrobnejše informacije in prijava >>

O energetskih izkaznicah >>OSTATI ŽENSKA V POKLICU, Izzivi arhitektk in inženirk

08.09.2021


Delovna skupina ZAPS »Ženske v arhitekturi« vabi na okroglo mizo »OSTATI ŽENSKA V POKLICU, Izzivi arhitektk in inženirk«, ki bo v sredo, 8. septembra, ob 17 uri, na vrtu Plečnikove hiše, Karunova 4, v Ljubljani.

Z vabljenimi vizionarkami želijo arhitektke in inženirke osvetliti svoje poklicne in življenske izzive, predvsem v luči izkušenj in spodbud cenjenih strokovnjakinj, dr. Eve Boštjančič, mag. Violete Bulc, dr. Renate Salecl, dr. Alenke Rebula in mag. Špele Videčnik.
Okroglo mizo bo povezovala arhitektka Maja Vardjan.

Okrogla miza je del mednarodnega projekta Yes, we plan! pod okriljem Erasmus, del evropske mreže Women in Architecture in sestavni del posebne številke revije AB – Arhitektov Bilten.

Program >>
Prijave >> (prijave bodo odprte po 15. avgustu)

Udeležba na okrogli mizi je brezplačna.

Člani ZAPS za udeležbo na predavanju prejmejo 2 kreditni točki / Sklop B - Teorija in referenčna praksa.S trajnostnimi naložbami v zelene projekte

09.09.2021


ZAPS, v sodelovanju z Zavodom IRAP - Inštitutom za raziskovanje in analizo politik, organizira predavanje o trajnostnih naložbah v zelene projekte. Cilj predavanja je udeležence seznaniti z najnovejšimi trendi na področju trajnostnih naložb oziroma t.i. zelenih projektov v EU in možnostmi financiranja s pomočjo nepovratnih javnih sredstev in ugodnih (brezobrestnih) kreditov.

Predaval bo Martin Kovač (Zavod IRAP).

Predavanje bo potekalo v prostorih ZAPS (Vegova 8, 1000 Ljubljana), s hkratnim prenosom preko spletne platforme Zoom četrtek, 9. 9. 2021, od 11.00 do 12.30.

program >>
prijave >> (prijave bodo odprte v pričetku septembra)

Ob prijavi je potrebno plačati kotizacijo na transakcijski račun ZAPS: SI56 6100 0001 8357 306. Kotizacija znaša za člane ZAPS 15€ (z DDV), za člane IZS 30€ (z DDV) ter za nečlane 50€ (z DDV). Prosimo, da pri plačilu za namen napišete, za koga je bila kotizacija plačana, za sklic pa: 00 09092021. Potrdilo o plačilu pošljite na e-naslov: izobrazevanje@zaps.si. Račun vam bomo izstavili po izvedenem izobraževanju.

Skrajni rok za morebitno odpoved (po e-pošti: izobrazevanje@zaps.si) je sreda, 8. 9. 2021, tako za člane ZAPS, kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije.

Člani ZAPS za udeležbo na predavanju prejmejo 2 kreditni točki / Sklop B - Teorija in referenčna praksa.

Število prijav je omejeno na 100 udeležencev.