Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

javni dialog : ALI POTREBUJEMO POLITIKO UREJANJA PROSTORA IN KRAJINSKO POLITIKO?

03.04.2014


javni dialog, 3.aprila, 2014 ob 18h v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Maistrova 3, Ljubljana
sodelujejo: Barbara Žižič (Ministrstvo za kulturo), arhitekt Aleksander Ostan, krajinski arhitekt Aleš Mlakar in arhitekt Tomaž Krištof. Moderirala bo Mika Cimolini / ZAPS
Vabljeni!

Slovenija je ena redkih držav v EU, ki še ni sprejela arhitekturne in krajinske politike. Leta 2001 je vlada RS sprejela Politiko urejanja prostora Republike Slovenije, vendar je nobena vlada v praksi ni izvajala. V Nacionalnem programu za kulturo 2014-2017 je Slovenija zapisala, da bo oblikovala "Novo arhitekturno politiko za večjo družbeno odgovornost posegov v prostor in višjo kakovost bivanja."
ZAPS se zavzema za to, da arhitekturna politika ne bi bila dokument ali predpis, ki bi ga sprejeli na deklarativni ravni. Arhitektura je dejavnost, katere rezultati niso odvisni zgolj od arhitektov, ki jo načrtujejo, temveč tudi od tistih, ki arhitekturo gradite, v njej živite in delate ali ste vsakodnevno soočeni z njo. Trajna arhitekturna politika zato lahko nastane samo v obliki širokega družbenega dialoga.
Zato smo pričeli projekt ARHITEKTURNE POLITIKE, kjer na spletni platformi politike.zaps.si spodbujamo najširšo javnost k razmišljanju o tem, kaj vam arhitektura pomeni in kako si jo predstavljate. Z različnimi odgovori na preprosta vprašanja želimo povezati arhitekte, prostorske načrtovalce z vsemi, ki arhitekturo uporabljate.
Del spletne platforme je tudi plakatna akcija, s katero želimo spodbuti razmišljanje o tem, zakaj potrebujemo arhitekturno politiko? Na javni debati, bomo skupaj z vami poskali nekaj odgovorov na vprašanja:
Kako oblikovati arhitekturno, prostorsko in krajinsko politiko? Naj bo to družbeni konsenz ali predpis?
Za kaj se kot družba zavzemamo v prostoru?
Kako implementirati arhitekturno in prostorsko politiko, da bi jo lahko vsi spoštovali?

ARHITEKTURNEPOLITIKE je projekt Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije. Projekt sofinancira Ministrstvo za kulturo. Zahvaljujemo se +MSUM za pomoč pri organizaciji dogodka.
Koordinatorja projekta: Mika Cimolini / ZAPS in Matevž Čelik / MAO.DSI: DOBRA PRAKSA 2014: Trajnostno in energetsko načrtovanje, prenova in certificiranje stavb

03.04.2014 (Čet)


V četrtek, 3. aprila 2014, ob 17:00 uri na ZAPS, Vegova 8, Ljubljana organiziramo prvo predavanje v ciklu DOBRA PRAKSA 2014 : TRAJNOSTNO IN ENERGETSKO NAČRTOVANJE, PRENOVA IN CERTIFICIRANJE STAVB.

Prijav NE SPREJEMAMO VEČ! Dogodek bomo predvidoma v kratkem ponovili!

 Strokovna delavnica: UČINKOVITA RABA ENERGIJE IN OBNOVLJIVI VIRI V JAVNIH STAVBAH

03.04.2014 (Čet)


Gradbeni inštitut ZRMK v sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo in prostor, Eko skladom, Slovenskim okoljskim javnim skladom in Pomurskim sejmom organizira strokovno delavnico na temo UČINKOVITE RABA ENERGIJE IN OBNOVLJIVIH VIROV V JAVNIH STAVBAH s poudarkom na nepovratnih finančnih spodbudah, energetskem pogodbeništvu in drugih sodobnih finančnih mehanizmih, ki bo v četrtek, 3. aprila 2014, od 10.00 do 13.15 na sejmu v Gornji Radgoni. Udeležba na strokovni delavnici je brezplačna

Program <<

Prijavnica >>GREEN - 1. mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenskega sloga

03.04.2014 do 06.04.2014


Pomurski sejem odpira novo poglavje ozaveščenega gospodarjenja in bivanja s 1. mednarodnim sejmom trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga GREEN. Z njim izobražuje, svetuje in povezuje. Druži znanost, inovativnost, proizvodnjo, potrošnjo in okolje v sožitje uspešne prihodnosti.

od 3. do 6.4.2014, Gornja Radgona

Green - program

Green - zloženka