Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Predstavitev Urbanistično terminološkega slovarja

05.04.2016


Urbanistični inštitut v sodelovanju z ZRC SAZU, Inštitutom za slovenski jezik Frana Ramovša je marca letos izdal Urbanistični terminološki slovar. Predstavitev slovarja  bo v torek, 5. april 2016 ob 17.00 uri v Knjižnici Urbanističnega inštituta RS.
Slovar vsebuje 2150 terminov s področja urbanizma in z njim povezanih strokovnih disciplin (arhitektura, krajinska arhitektura, urbanistična zgodovina in teorija, komunala, geodezija, demografija, kmetijstvo in gozdarstvo, kulturna in naravna dediščina, zakonodaja, geografija, sociologija, antropologija, informatika, urbana ekonomija, varstvo okolja, stanovanja, promet). Poleg definicij vsebuje tudi 1932 angleških ustreznikov. Opremljen je z risbami in s fotografijami ter dopolnjen z obsežnim seznamom uporabljene strokovne literature in pregledom zakonodaje s področja urbanizma.

Vljudno vabljeni