Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

4. DAN ODPRTIH VRAT ATELJEJEV ARHITEKTK, OBLIKOVALK IN GRADBENIC

08.03.2019


Ob mednarodnem dnevu žena, 8. marca 2019, vljudno vabljeni na četrti Dan odprtih vrat v ateljejih arhitektk in oblikovalk.
Dan odprtih vrat ponuja projektantkam možnost, da širši javnosti, študentom, obrtnikom in gradbenim podjetjem predstavijo svoje delo.
Več>>V ospredje II: pionirke slovenske arhitekture, gradbeništva in oblikovanja

08.03.2019


Vljudno vabljeni na odprtje razstave V ospredje II: pionirke slovenske arhitekture, gradbeništva in oblikovanja, ki bo v petek, 8. marca 2019 ob 17.00 uri v Hiši arhitekture Maribor /Krekova 2, Maribor/.
Druga arhitekturna razstava V ospredje: pionirke slovenske arhitekture, gradbeništva in oblikovanja, ki sta jo v sodelovanju z galerijo DESSA pripravila Center arhitekture Slovenije in Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU, nadaljuje niz razstav, katerih namen je strokovni in širši javnosti predstaviti pomemben del »anonimne« in zamolčane slovenske in evropske kulturne dediščine 20. stoletja. Predstavljena so dela desetih ustvarjalk, dejavnih na področju arhitekture, notranjega in industrijskega oblikovanja, krajinske arhitekture, urbanizma in gradbeništva, ki so/veljajo za tradicionalno moške poklice. Med njimi najdemo diplomantke Jožeta Plečnika in predstavnice povojnih generacij, ki so študij zaključile pri Edvardu Ravnikarju in Edu Mihevcu.
Razstava bo na ogled do 8. aprila 2019.Javni razpis za izbor operacij »Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij - Center za kreativnost 2019«

08.03.2019 do 15.04.2019


Ministrstvo za kulturo je objavilo Javni razpis za izbor operacij »Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij - Center za kreativnost 2019«.
Predmet razpisa so nepovratne spodbude za razvojinovativnih projektov in podjetij s področja kulturnega in kreativnega sektorja (KKS), razvoj novih izdelkov, storitev in procesov pri prijaviteljih (podjetjih in drugih organizacijah) ter vzpodbujanje močnejšega sodelovanja med KKS in gospodarstvom. V okviru razpisa bodo podprti projekti, ki nastajajo na presečišču umetnosti, kulture, trga, podjetništva in gospodarstva ter združujejo ustvarjalnost, proizvodnjo in distribucijo dobrin in storitev in proizvajajo ter razširjajo dobrine ali storitve, ki vsebujejo ali izražajo kulturne vsebine. V okviru javnega razpisa se dodeljujejo sredstva za izvedbo projektov v letih 2019 do 2020.
Okvirna višina razpoložljivih sredstev za izvedbo javnega razpisa je 880.000,00 EUR (skupaj za Vzhodno kohezijsko regijo 576.048,00 EUR in skupaj za Zahodno kohezijsko regijo 303.952,00 EUR), ki bodo razdeljena po sklopih:
· A1: Seme: Preveritev koncepta– za raziskovanje, inoviranje in demonstracijo uporabe projektov v realnem okolju s ciljem pridobitve možnosti in referenc za komercializacijo, v višini do 15.000 EUR na projekt.
· A2: Zagon: Kreativni Start Up– za zagotavljanje podpore podjetjem s področja KKS v fazi rasti, izboljšave poslovnih procesov ter za spodbujanje k ambicioznim inovativnim razvojnim projektom in širjenju na mednarodne trge, v višinido 40.000 EUR na projekt.
· A3: Kreativni povezovalnik– za spodbujanje strateškega sodelovanja MSP s področja KKS sektorja z ostalimi gospodarskimi področji, v višinido 30.000 EUR na projekt.
Rok za oddajo vlog za dodelitev sredstev je 15. 04. 2019.
Uvodna konferenca za potencialne prijavitelje in predstavnike medijev, na kateri bo podrobneje predstavljen razpis, bo v  ponedeljek, 1. april, v veliki sejni sobi Ministrstva za kulturo (Maistrova 10, Ljubljana).

Razpis

Izobraževanja CzK