Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Stanko Kristl in Ljubljanska šola za arhitekturo

08.05.2018 (Tor)


Vljudno vabljeni v torek, 8. maja, ob 17.00 v Fabianijevi predavalnici Fakultete za arhitekturo UL na dogodek Stanko Kristl in Ljubljanska šola za arhitekturo, ki bo skozi serijo predstavitev in okroglo mizo obravnaval pomen Ravnikarjeve šole, Kristlovo vlogo profesorja ter njegov teoretični in praktični pristop k izobraževanju in raziskovanju na ljubljanski šoli za arhitekturo ter na Oddelku za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete v Ljubljani. Sodelovali bodo Stanko Kristl, Aljoša Dekleva, Gregor Košak, Ana Kučan, Aleš Vodopivec in kustosi razstave Stanko Kristl, arhitekt. Humanost in prostor Tadej Glažar, Tina Gregorič in Maja Vardjan.

Dogodek je nastal v partnerstvu med Fakulteto za arhitekturo v Ljubljani in Muzeja za arhitekturo in oblikovanje in je del spremljevalnega programa razstave Stanko Kristl, arhitekt. Humanost in prostor, ki je do 30. septembra odprta v MAO.
Več na mao.si

VabiloVABILO k ogledu_ Predstavitev idejnih rešitev_ Spomenik Jerneju Kopitarju

08.05.2018 do 25.05.2018


VABILO k ogledu Predstavitev idejnih rešitev Spomenik Jerneju Kopitarju v Beogradu
Idejne rešitve bodo predstavljene v atriju Mestne hiše med 8. in 25. majem 2018.

Leta 2016 je mesto Beograd skupaj s fundacijo Vuka Stefanovića Karadžiča postavilo v parku Tivoli, ob pravoslavni cerkvi, spomenik Vuku Karadžiču, v spomin na prijateljstvo med njim in Jernejem Kopitarjem. Ob otvoritvi spomenika je bilo predlagamo, da bi tudi Ljubljana postavila spomenik v Beogradu.

Idejna rešitev naj s sodobno likovno govorico predstavi pomen Jerneja Kopitarja za Slovence in tudi njegov pomen za razvoj srbskega jezika. Umeščen bo na trg Majik ob aveniji Georga Washingtona. Zasnovo trga in umestitev spomenika je pripravil arhitekturni biro Medprostor.

Več