Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Razstava igriva arhitektura in priročnik arhitekturni detektiv

13.01.2012


Vabimo vas na odprtje razstave IGRIVA ARHITEKTURA
v petek, 13. januarja 2012, ob 18. uri
v Galerijo Šivčeva hiša v Radovljici (Linhartov trg 22).


Na razstavi bodo predstavljene arhitekturne delavnice za otroke, ki so potekale med leti 2009 in 2011 po vsej Sloveniji, v okviru programa Arhitektura in otroci pri Zbornici za arhitekturo in prostor Slovenije.

Ob tem bo prvič predstavljena tudi slovenska izdaja priročnika za pedagoge in starše ARHITEKTURNI DETEKTIV, založbe Didakta.

Vljudno vabljeni!

Več o priročniku
Vabilo

 

 

 Igriva arhitektura - delavnica Nova gorica

13.01.2012 (Pet)


NOVA GORICA / Knjižnica Franceta Bevka
Petek, 13.1.2012, ob 17. uri

MOJE SKRIVALIŠČE
delavnica Maja Ražem in Aljoša Merljak, študenta arhitekture5. Smučarsko prvenstvo arhitektov Slovenije in konferenca

09.01.2012 do 28.01.2012 (Pet, Sob)


27. in 28. januar 2012, Hotel Rogla, Rogla

Direktiva 2010/31/EU Evropskega parlamenta in sveta iz leta 2010 o energetski učinkovitosti stavb je bila povzeta v osnutku predloga Nacionalnega energetskega programa Republike Slovenije za obdobje do leta 2030: »aktivno ravnanje z energijo«. Predvideva, da morajo biti vse nove in obnovljene stavbe od leta 2020 naprej grajene kot skoraj nič energijske, v javnem sektorju pa od leta 2018 naprej. Prav tako bo obvezno od leta 2014 naprej vsako leto, kot skoraj nič energijske, prenoviti tri odstotke javnih stavb.
- Kako v Sloveniji uveljaviti evropska merila pri varčevanju z energijo, kot to zahteva nova direktiva in Nacionalni energetski program,
- kakšne ukrepe za lažje doseganje teh ciljev bo zagotovila država,
- kako tehnično doseči zahteve pri različnih tipih stavb, zlasti tistih z lastnim arhitekturnim izrazom,
- kako nove zahteve vplivajo na arhitekturno načrtovanje…
bodo izhodišča za konferenco »Energetske sanacije v arhitekturi«.

Petkovemu strokovnemu dogodku bo sledilo tradicionalno sobotno smučarsko prvenstvo arhitektov. Organizirano bo v štirih kategorijah: ženske do 40 let in nad 40 let ter moški do 45 let in nad 45 let. Za vse ki ne bodo smučali bo organiziran pohod v neznano s krpljami.

Program in prijave