Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Regijski posvet OPN - Maribor

13.11.2019


ZAPS bo v jeseni 2019 izvedel regijske posvete o aktualnih vprašanjih prostorskega načrtovanja. Posveti so zamišljeni kot razprave o najrazličnejših problemih, s katerimi se člani ZAPS srečujejo pri izdelavi in uporabi prostorskih aktov. Namenjeni so širokemu krogu članov ZAPS – projektantom in prostorskim načrtovalcem, da si na njih izmenjajo izkušnje v zvezi z obravnavano temo in po možnosti predlagajo izboljšave. Posveti se izvajajo v skladu z dogovorom med ZAPS in Ministrstvom za okolje in prostor (MOP), zato bodo na njih vabljeni tudi predstavniki MOP. Ravno tako bodo na nekatere posvete vabljeni tudi predstavniki občin in upravnih enot – odvisno od teme in namena razprave.

OPN je glavni izvedbeni prostorski akt slovenskih občin in podlaga za največ izdanih gradbenih dovoljenj. Gre za izjemno kompleksen in obsežen dokument, ki je zahteven zalogaj tako za tiste člane ZAPS, ki ga izdelujejo, kot za člane, ki na njegovi podlagi pripravljajo projekte. Zbornica se je v okviru javne razprave o prvih spremembah in dopolnitvah Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 61/2017 – ZUreP-2), ki je potekala v letošnjem juniju, do OPN v obliki, kot ga poznamo, opredelila precej kritično in predlagala njegovo poenostavitev. Predlagala je tudi poenostavitev z ZUreP-2 uvedenega postopka priprave OPN in OPPN. Izhajajoč iz navedenega bodo zato prvi regijski posveti o aktualnih vprašanjih prostorskega načrtovanja namenjeni OPN.

Regijski posvet OPN v Mariboru bo v sredo 13.11.2019 ob 10h (Razstavišče Urban, Grajska ul.7, 2000 Maribor). Trajal bo okvirno 3 ure. Dvema uvodnima prezentacijama bo sledila razprava udeležencev posveta.

Vljudno vabljeni! (V primeru premajhnega števila prijav - manj kot 15, predavanje odpade oz. je prestavljeno v drugo regijo)

Prijave>>

Kotizacije ni.

Člani ZAPS za udeležbo na regijskem posvetu OPN prejmejo 2 kreditni točki / Sklop B - Teorija in referenčna praksa.Izobraževanje "Razvrščanje objektov in projektna dokumentacija", Ljubljana

13.11.2019


ZAPS organizira regijska izobraževanju o razvrščanju objektov in izdelavi projektne dokumentacije, kjer bodo predstavljeni Uredba o razvrščanju objektov s pripadajočimi prilogami in tehnično smernico, Pravilnik o podrobnejši vsebini dokumentacije in obrazcih, povezanih z graditvijo objektov ter Pravila stroke ter uporaba Uredbe in Pravilnika pri izdelavi projektne dokumentacije. Po predavanju bo na voljo čas za razpravo.

Predavala bosta Slavko Gabrovšek, univ. dipl. inž. arh. ter Mima Suhadolc, univ. dipl. inž. arh.

Predavanje v Ljubljani bo v sredo 13.11.2019 ob 9h v prostorih Roltek d.o.o., Želodnik 19, 1233 Dob.

Več o programu izveste tukaj>>.

Prijave>>.

Člani ZAPS za udeležbo na izobraževanju prejmejo 3 kreditne točke / Sklop A - Zakonodaja in standardi.

Ob prijavi je potrebno plačati kotizacijo, ki znaša za člane ZAPS 45,00€ (z DDV), za člane IZS in zaposlene pri gospodarskih subjektih, vpisanih v imenik 90,00€ (z DDV) ter za nečlane 150,00€ (z DDV). Kotizacijo nakažete na transakcijski račun ZAPS: SI56 6100 0001 8357 306. Prosimo, da pri plačilu za namen napišete, za koga je bila kotizacija plačana. Potrdilo o plačilu pošljite na e-naslov: izobrazevanje@zaps.si. Račun vam bomo izstavili po izvedenem izobraževanju.Razstava in okrogla miza VIZIJE SO 14 – SPREGLEDANO?

13.11.2019 do 28.11.2019


Društvo arhitektov Ljubljane vabi na odprtje razstave z naslovom VIZIJE SO 14 – SPREGLEDANO? Urbanizirane vasi, vilske četrti in stanovanjske soseske v Ljubljani, ki bo v sredo, 13.11.2019, ob 18. uri v Galeriji Kresija /Stritarjeva ulica 6, Ljubljana/.
Arhitekturna razstava odpira vprašanja o urejanju urbaniziranih vasi, vilskih četrti in stanovanjskih sosesk v Ljubljani.
Razstava bo na ogled do od 28. novembra 2019.

Ob razstavi bo v sredo, 27.11.2019, ob 17. uri potekala tudi okrogla miza.

Vljudno vabljeni!