Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Ogled skoraj ničenergijskih hiš

14.11.2014 do 16.11.2014 (Ned, Pet, Sob)


Letošnji ogledi skoraj ničenergijskih hiš bodo potekali od 7. do 9. in od 14. do 16. novembra 2014. Navodila za prijavo na oglede najdete tukaj >.

»Skoraj ničenergijske hiše: Že danes obiščite hiše prihodnosti« (projektna spletna stran: www.0energijskehiše.si) je mednarodni projekt, ki ga je finančno podprla Evropska komisija v okviru programa Intelignetna energija Evropa. Cilj projekta je, da se širši javnosti omogoči obisk novih in prenovljenih stavb, s poudarkom na skoraj ničenergijskih standardih. Osrednja ideja je, da bodo obiskovalci dobili uporabne in neodvisne izkušnje na področju skoraj ničenergijskih stavb. Med obiskom se bodo seznanili z življenjskimi, delovnimi in gradbenimi izkušnjami uporabnikov stavb.
Ogledi stavb bodo potekali v novembru 2014. Na oglede se lahko prijavite preko projektne spletne strani.GBC Slovenia: Ogled dobrih praks

14.11.2014 (Pet)


Slovensko združenje za trajnostno gradnjo – Green Building Council Slovenia vabi v petek 14. novembra 2014 na dan ogledov dobrih praks.

Niz ogledov objektov dobrih praks, ki so ga začeli septembra letos z ogledom Eko srebrne hiše, v novembru nadaljujejo s celodnevnim dogodkom, organiziranim v okviru projekta »Skoraj ničenergijske hiše: Že danes obiščite hiše prihodnosti« pod okriljem ZRMK. Prednost organiziranega obiska izbranih objektov bo v čimbolj strokovni predstavitvi, to je s prisotnostjo projektanta ter uporabnikov.

V petek, 14. novembra 2014, si boste lahko ogledali naslednje objekte:

10.00: Lesena modelna hiša, več o objektu
Biotehniška fakulteta UNI, LJ – Rožna Dolina, cesta VIII 34, Ljubljana.

12.00: Ogled vrtca Preddvor, več o objektu
Šolska ulica 7, Preddvor.

13.30: Ogled hiše Krč, več o objektu
Kokra 9m, Preddvor.

16.00: Hiša s »seizmično blazino«, več o objektu
Rožna Dolina, cesta XVII 24a, Ljubljana.

Zbirališče bo na parkirišču ob Zoološkem vrtu ob 9.45 uri, od koder se boste z organiziranim prevozom peljali na vse lokacije ter na koncu nazaj do parkirnih mest.
Dogodek je brezplačen. Prehrana med ogledi ni predvidena. Število udeležencev je omejeno na 25.
Prijavite se lahko na e-naslov: info@gbc-slovenia.si in telefonsko številko 01 52 00 72001 52 00 720, najkasneje do srede, 12. novembra 2014.

Več >>