Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Dnevi Orisa v Zagrebu

15.10.2016 do 16.10.2016


Vljudno vabljeni na mednarodni arhitekturni simpozij "Dnevi Orisa", ki bodo potekali v času od 15. do 16. oktobra 2016 v koncertni dvorani Vatroslava Lisinskega v Zagrebu.

Vabilo
PredavateljiDelavnica za otroke TKANA HIŠA

15.10.2016


TKANA HIŠA sobota, 15. oktober 2016 ob 16. uri +MSUM, Maistrova ulica 3, 1000 Ljubljana

Hiše so lahko zidane iz opek ali sestavljene iz stebrov in streh. Lahko so steklene ali lesene, kamnite ali glinene. Ali hišo lahko stkemo iz niti? Spoznali bomo, kako so si v pradavnih časih ljudje hišo spletli iz vej in kako jo v daljnih deželah še danes stkejo iz preprog. Spletli bomo svojo »hišo« iz vrvi, ki jih bomo z nekaj preprostimi vozli povezali v streho, steno, gugalnico ali v katero od nešteto drugih stvari, ki oblikujejo prijeten bivalni prostor. Pod streho naše hiše se bomo skrili, za steno bomo pokukali, na gugalnici pa se bomo po napornem tkanju naše hiše iz vrvi spočili.
Delavnico bo vodil arhitekt Uroš Rustja.

Program izobraževanja za otroke na področju arhitekture in prostora pod imenom Igriva arhitektura deluje pod okriljem Centra arhitekture (CA) že sedmo leto, v sodelovanju z Muzejem sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) pa že četrto leto. Tudi letos smo k sodelovanju povabili mlade arhitektke in arhitekte, ki bodo otrokom na sproščen in igriv način odpirali nove svetove ter jih skupaj z njimi gradili. Delavnice so namenjene otrokom od 5. do 12. leta starosti in so brezplačne. Projekt podpira Mestna občina Ljubljana.