Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Olimpijski park - zapuščina olimpijskega Londona

19.06.2012


Urbanistični inštitut Republike Slovenije vabi na predavanje Eleanore Fawcett z naslovom "Olimpijski park - zapuščina olimpijskega Londona".
Predavanje bo v torek, 19. 6. 2012 ob 17.00 uri v knjižnici Urbanističnega inštituta Republike Slovenije, Trnovski pristan 2, Ljubljana.
Olimpijski park bo gostil glavna prizorišča olimpijade v Londonu 2012, hkrati pa je bil zasnovan tako, da pusti trajno zapuščino mestu - ko bodo odšli še zadnji športniki in gledalci, bo služil lokalni skupnosti. Eleanor Fawcett, vodja oddelka za oblikovanje pri londonskem Legacy Development Corporation, bo predstavila vizijo razvoja novega mestnega predela, ki ob priložnosti olimpijskih iger nastaja v vzhodnem Londonu, in trenutni napredek pri uresničevanju te vizije. Park igra osrednjo vlogo pri regeneraciji območja, med drugim bo nudil obsežne parkovne in sprehajalne površine za piknike, sprehode in igro. Uvodne besede bo spregovoril britanski veleposlanik v Sloveniji Andrew Page, ki bo tudi uradno otvoril razstavo o Olimpijskem parku. Razstava izpostavlja inovativne rešitve pri zasnovi in gradnji parka, po večmesečnem kroženju po Evropi svojo pot zaključuje v Ljubljani.

 Konstrukcija nove strehe

19.06.2012


Fakulteta za arhitekturo vas v sklopu ciklusa "Konstrukcije in arhitektura" vabi na predavanje arhitekta Milana Tomca, ki bo v torek, 19.6.2012 ob 19.00 uri v Plečnikovi predavalnici fakultete, Zoisova 2 v Ljubljani.
Vljudno vabljeni.