Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Krajina in krajinska arhitektura pred izzivi prihodnosti

20.10.2017 do 21.10.2017


V okviru praznovanja 25-letnice DKAS, društvo organizira niz dogodkov, poimenovanih KRAJINA IN KRAJINSKA ARHITEKTURA PRED IZZIVI PRIHODNOSTI, s katerimi bodo predstavili različna področja dela krajinskih arhitektov: strokovni posvet na temo Trajnostni turizem in krajinsko načrtovanje, okroglo mizo o Krajinski politiki Slovenije, odprtje fotografske razstave s podelitvijo nagrad najboljšim fotografijam na temo Oblikovane krajine, slavnostno akademijo ob 25-letnici DKAS – Dosežki krajinskih arhitektov ter strokovni izlet Potep po Prekmurju.
Vljudno vabljeni!

Vabilo
Program
 

 

 Konferenca Plečnik, mesto in jaz

20.10.2017


Vljudno vabljeni na javno uredniško konferenco Plečnik, mesto in jaz, o pripravi publikacije z urbanimi intervencijami Jožeta Plečnika in zagonu nove spletne platforme Architectuul spomladi 2018. ki bo v petek, 20. oktobra 2017 v Plečnikovi hiši ob 18. uri (Pred tem sprehod skozi Plečnikovo Ljubljano; zbor pred Križankami ob 17. uri).
Plečnik, mesto in jaz raziskuje Plečnikove urbane intervencije, ki bodo objavljene kot Dossier na angleški spletni platformi Architectuul, spletni publikaciji za arhitekturo in platformi za spletno arhitekturno skupnost, ustanovljeni leta 2010. Architectuul bo preko svojega kataloga odprtih besedil, podatkovne baze arhitekturnih projektov, povezal Plečnikove projekte v Dossier z razpravo o njegovih idejah.
Na konferenco se lahko prijavite na e-naslov: prijava@mgml.si ali telefonično na številko 01 24 12 506.

Program