Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Izobraževanje STROKOVNIH SODELAVCEV NATEČAJEV - zasedeno

21.06.2018 (Čet)


Spoštovane članice in člani ZAPS,

ponovno vas vabimo, da se nam kot strokovni sodelavci pridružite pri izvedbi natečajev, in sicer kot izdelovalci NATEČAJNIH NALOG, POROČEVALCI, SKRBNIKI ali ČLANI OCENJEVALNIH KOMISIJ.
Povezava do spletne oddaje referenc in prijava na izobraževanje.

Pri izboru novih strokovnih sodelavcev bodo imeli prednost kandidati, ki so opravili izobraževanje, in tisti z boljšimi referencami s predmetnega področja, npr. z izkušnjami pri izdelavi natečajnih nalog ali s poročevalsko vlogo. Pri naboru kandidatov za ocenjevalne komisije so pomembne predvsem realizacije s podobno vsebino, kot jo ima razpisani natečaj, ali vsaj realiziran tovrstni PGD, PZI projekt. Štejejo tudi prejete nagrade. Zato vas prosimo, da v anketi posebno pozorno izpolnite tiste rubrike referenc, ki se navezujejo na mesto, za katero kandidirate.

Prosimo, da svoje reference osvežite in ponovno posredujete tudi tisti kandidati, ki ste se lani že udeležili podobnega izobraževanja in se ga ne nameravate ponovno udeležiti.

Na novo izobraževanje se lahko prijavite arhitekti in krajinski arhitekti z opravljenim strokovnim izpitom, izjema so kandidati za skrbnike, pri katerih se strokovni izpit ne zahteva. Prav skrbnikov nam med natečajnimi strokovnimi sodelavci najbolj primanjkuje, zato še posebej vabljeni.

Izobraževanje bo potekalo v četrtek, 21. 6. 2018, v prostorih ZAPS na Vegovi 8 v Ljubljani s pričetkom ob 9. uri.
Izobraževanje je sestavljeno iz treh sklopov:

A. predavanje za izdelovalce natečajnih nalog in poročevalce,

B. splošni del: javno naročanje in natečaji,

C. predavanje za skrbnike.

Sklop B je obvezen za vse udeležence in je umeščen med ostala dva zato, da se ga lahko brez prekinitve udeležita obe skupini – tako izdelovalci nalog in poročevalci (A) kot skrbniki (C).

Zelo priporočamo, da se na izobraževanje pripravite tako, da preberete Pravilnik o javnih natečajih za izbiro strokovno najprimernejših rešitev prostorskih ureditev in objektov na povezavi ter Smernice za javno naročanje arhitekturnih in inženirskih storitev na povezavi.

Poglavitna cilja izobraževanja sta posodobitev znanj strokovnih sodelavcev natečajev ter okrepitev kakovosti in organizacijske sposobnosti ZAPS. Z udeležbo na izobraževanju se zavezujete, da boste v naslednjih dveh letih kot strokovni sodelavci (izdelovalci natečajnih nalog, poročevalci in skrbniki) sodelovali le pri natečajih, ki jih organizira ZAPS. V nadaljevanju bomo, odvisno od konkretnih rešitev v prenovljenem Pravilniku, po potrebi organizirali usposabljanje tudi za druge udeležence.

Če se izobraževanja kljub prijavi ne boste mogli udeležiti, vas prosimo, da nam to sporočite na e-naslov natecaji@zaps.si do 18. 6. 2018.

PROGRAM

Četrtek, 21. 6. 2018                                         ZAPS

 

      Uvod                                                             Vlado Krajcar

      Predstavitev izobraževanja                      

09.00–09.10

A. Izdelovalci natečajnih nalog,                  Damjana Zaviršek Hudnik

      poročevalci

09.10–09.50

09.50–10.30

       Odmor

10.30–10.50

B. Splošni del                                                   Vlado Krajcar

      Javno naročanje in natečaji

10.50–11.30

C. Skrbniki                                                       Špela Kryžanowski      

11.30–12.50

      Zaključek

13.00

 Predstavitev podzakonskih aktov Gradbenega zakona

21.06.2018 (Čet)


V zvezi z implementacijo nove gradbene zakonodaje vas vabimo na strokovno predavanje z naslovom "Predstavitev podzakonskih aktov Gradbenega zakona", ki bo v četrtek, 21. 6. 2018, s pričetkom ob 14. uri v veliki konferenčni dvorani Smelt, Dunajska cesta 160, Ljubljana >>.

VSEBINA
Predstavniki Ministrstva za okolje in prostor ter Zbornice za arhitekturo in prostor bodo predstavili podzakonske akte novega Gradbenega zakona.
Program strokovnega predavanja obsega naslednje predstavitve:
1. zakonski okvir za izdelavo dokumentacije in projektiranje
2. Uredba o razvrščanju objektov
3. Pravilnik o podrobnejši vsebini dokumentacije in obrazcih, povezanih z graditvijo objektov

PRIJAVA
Izobraževanje je namenjeno članom ZAPS in IZS, v primeru prostih mest dobrodošli vsi, ki jih ta tematika zanima.
Izobraževanje je za člane ZAPS brezplačno.
Kotizacija na izobraževanju za člane Inženirske zbornice Slovenije znaša 60,00 EUR z vštetim DDV.
Za ostale udeležence pa znaša kotizacija 150,00 EUR z vštetim DDV.
Račun za plačilo kotizacije bomo izstavili po opravljenem izobraževanju.

Prijave se zbirajo na spletni povezavi: Prijava na izobraževanje Predstavitev podzakonskih aktov GZ do zapolnitve razpoložljivih mest.
Zaradi učinkovitejše izvedbe izobraževanja vas vabimo, da v prijavnem obrazcu zapišete še svoja vprašanja.

Skrajni rok za morebitno odpoved (pisno) je štiri dni pred izobraževanjem tako za člane ZAPS kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije (za člane ZAPS v višini 60,00 €, za ostale v višini 150,00 €).

Vljudno vabljeni!