Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Beneški bienale arhitekture 2016 (21.10.- 22.10.)

21.10.2016 do 22.10.2016 (Pet, Sob)


Beneški bienale arhitekture 2016 (21.10.- 22.10.)

Vabimo vas, da se 21. in 22.10.2016 udeležite dvodnevne ekskurzije v Benetke, kjer si bomo po dveh letih ponovno lahko ogledali največjo svetovno prireditev oz. razstavo, posvečeno arhitekturi: Beneški Bienale arhitekture 2016! Po enciklopedični, raziskovalni »Fundamentals« leta 2014, ki jo je kuriral Rem Koolhaas, nas tokrat ponovno čaka predstavitev mnogih novih arhitekturnih stvaritev, ki jih je v svoj izbor pod skupnim naslovom »Reporting from the front« (Poročila s fronte) uvrstil zadnji Pritzkerjev nagrajenec, angažirani Alejandro Aravena iz Čila.

Zaradi ogromne količine razstavljenih projektov in drugih tem si bomo tokrat za razstavo vzeli dva dni: en dan za v Giardine (vrtove), kjer v nacionalnih pavilijonih razstavljajo od nacionalnih selektorjev izbrani arhitekti ter centralni pavilijon z izbranimi arhitekti A.Aravene. Drugi dan se odpravimo v Arsenale, kjer je v Corderiah (vrvarni) že tradicionalno razstavljen izbor glavnega selektorja bienala, poleg tega pa še preostale nacionalne predstavitve, med katerimi je tudi slovenska. Na območju Arsenala je vsako leto več tudi spremljevalnih in dodatnih dogodkov ter postavitev, tako da vam gotovo ne bo dolgčas.

Kdor si bo zaželel, se bo seveda lahko sprehodil tudi v vedno čarobne Benetke ali na kakšno od posebnih razstav, razpršenih po razstaviščih in palačah vodnega mesta.

Kotizacija znaša 130 € z DDV za člane ZAPS in 145 € z DDV za ostale udeležence, v kolikor bo prijavljenih 30 udeležencev.
V primeru, ko bo prijavljenih manj kot 30 udeležencev, si pridružujemo pravico do možnosti odpovedi ekskurzije.

Kotizacija vključuje:
- nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi: http://hotel-palladio-marghera.h-rez.com/rooms.htm
- prevoz,
- prevoz z ladjico od hotela do Tronchetta,
- organizacijo ekskurzije,
- enodnevno vstopnico za Biennale (en dan Giardini, drug dan Arsenale),
- city tax,
- DDV.

Prijave s potrdilom o plačani kotizaciji sprejemamo do 7.10.2016 na elektronski naslov: barbara.pungercar@zaps.si .

Znesek kotizacije (Benetke) ob prijavi nakažite na TRR SI56 0310 0100 1291 427, odprt pri SKB banki.

Vračilo kotizacije ob odjavi po 8.10.2016 ne bo več možno.

Ekskurzijo organizira MSA (matična sekcija arhitektov) ZAPS, zanjo pa Aleksander Ostan, ki jo bo tudi vodil.