Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Otvoritev arhitekturne razstave mednarodne nagrade za trajnostno gradnjo in prenovo stavb »Constructive Alps«

22.01.2014 (Sre)


Otvoritev bo potekala v sredo, 22. januarja 2014, ob 13.00 v avli Ministrstva za infrastrukturo in prostor, Langusova 4, Ljubljana. Razstavo bosta svečano odprla minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel in veleposlanik Švicarske konfederacije nj. eksc. Robert Reich

Na ogled bo trideset najlepših in podnebju najprijaznejših primerov prenove starih in gradnje novih objektov na območju Alp, ki so bili nominirani med približno 400 kandidaturami za mednarodno arhitekturno nagrado za trajnostno prenovo in gradnjo v Alpah Constructive Alps.

Predstavljeni bodo različni vidiki trajnostne gradnje in prenove: trideset predstavitev bo ponudilo pogled strokovnjakov in obenem perspektivo uporabnikov na novozgrajene in prenovljene stanovanjske hiše, industrijske objekte, objekte za prostočasne dejavnosti in objekte v občinski lasti.

Razstavo je pripravila Švicarska konfederacija, ki je skupaj s Kneževino Lintenštajna letos avgusta že drugič zapored podelila nagrado Constructive Alps. Med nagrajenimi primeri dobre prakse je tudi tretje nagrajeno večnamensko središče za trajnostni razvoj Rinka v Solčavi. Nagrada pomeni prispevek k izvajanju Akcijskega načrta za podnebje v Alpah, ki so ga 2009 sprejeli ministri pogodbenic Alpske konvencije. Več o nagradi na spletni strani: http://www.constructivealps.net/sl/.

3. nagrado so prejeli prejemniki zlatega svinčnika ZAPS 2012: Večnamenski objekt Rinka v Solčavi, avtorjev: Andreja Podlipnik, Uroš Lobnik (AU arhitekti d.o.o.) in Janko Rožič. Čestitamo!

Razstava bo na ministrstvu na ogled do 5. februarja 2014, potem bo razstava začela pot po različnih krajih po Sloveniji.