Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Pogoji za opravljanje dejavnosti pooblaščenih arhitektov in inženirjev - ZASEDENO

23.04.2019


Približuje se rok do katerega bo potrebno za ohranitev aktivnega statusa poklicnega naziva na ZAPS dostaviti dokazili o ustrezni obliki opravljanja dejavnosti (5. in 14. člen ZAID) in o sklenjenem zavarovanju odgovornosti za škodo. V preteklih mesecih smo ZAPS, IZS in MOP družno odgovarjali na vprašanja naših članov o ustreznosti različnih statusnih rešitev. Ker robne pogoje za različne možnosti opravljanja dejavnosti poleg ZAID določajo tudi drugi predpisi - s področja zaposlovanja, davkov, pokojninskega zavarovanja, dokončnih odgovorov na določena vprašanja nismo mogli podati. Tak primer so zlasti vprašanja v zvezi s povezavami različnih statusov in oblikami opravljanja dejavnosti, kot so npr. samostojni ustvarjalec na področju kulture ali samostojni podjetnik in d.o.o. Namen pričujočega predavanja je informiranje članov prav o teh – drugih vidikih opravljanja arhitekturne dejavnosti. Po predavanju je predvidena delavnica z odgovori na vprašanja, ki jih ob prijavi vnesete v spletni obrazec. Po delavnici bomo pripravili še navodila za ravnanje v posameznih, najbolj pogostih in potencialno spornih situacijah.

Predavala bo Ida Kavčič, univ.dipl.ekon., spec.posl.ekon.

Predavanje bo v torek 23.04.2019 od 9:00 do 13:00 v Kinu Bežigrad, Linhartova 11, Ljubljana.

Več o programu izveste tukaj>>.

Prijavite se tukaj>>.

V naprej lahko postavite vprašanja tukaj>>.

Kotizacija za člane ZAPS znaša 30,00€ (z DDV), za člane IZS in zaposlene pri gospodarskih subjektih, vpisanih v imenik 60,00€ (z DDV)  ter 100,00€ (z DDV) za nečlane. Skrajni rok za morebitno odpoved je štiri dni pred izobraževanjem (19.4.2019), tako za člane ZAPS, kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije (za člane ZAPS v višini 45,00 € (z DDV), za ostale v višini 100,00 € (z DDV)).

Za udeležbo na izobraževanju udeleženec prejme 3 kreditne točke (Sklop D - Poslovanje in management) / Skupno morate v enem letu zbrati 6 kreditnih točk, iz najmanj dveh različnih sklopov.

Odgovori na vprašanja povezava>Urejanje krajine - slovenska krajinska politika

23.04.2019


Vljudno vabljeni v torek, 23. aprila 2019 ob 16:00 na predavanje z razpravo z naslovom "Urejanje krajine - slovenska krajinska politika", ki bo v Knjižnici Urbanističnega inštituita RS, Trnovski pristan 2, Ljubljana. 

Predstavljen in razpravljana bo vsebina projekta »Varstvo in razvoj slovenske krajine« s katerim DKAS, IPoP in CIPRA Slovenija s podporo Ministrstva za okolje in prostor pripravljajo izhodišča za Krajinsko politiko. Projekt je namenjen prepoznavanju problemov in oblikovanju rešitev za izboljšanje razmer v varstvu, načrtovanju in upravljanju krajine v Sloveniji. Projekt je zasnovan kot odprt proces priprave izhodišč za krajinsko politiko, ki ga spremlja medresorska delovna skupina – predstavniki MOP, MKGP, MGRT in MK). Delo obsega kabinetno analizo, tematske delavnice za predstavnike resorjev in resornih strokovnih služb ter delavnice za širšo javnosti. Predavanje je zasnovano interaktivno, osrednji del bo predstavljala vodena razprava, ki bo organizirana okrog analize stanja in primerjalne analize tujih primerov krajinske politike. Namen dogodka je spodbuditi udeležence k razmisleku o razmerah v varstvu, načrtovanju in upravljanju krajine, predstavitvi izkušenj in razčlembi problemov kot jih zaznavajo udeleženci – prvenstveno načrtovalci in projektanti ter k oblikovanju predlogov za reševanje težav, ki jih udeleženci zaznavajo v praksi.

Več o programu izveste tukaj>>.

Prijavite se na: maja.simoneti@ipop.si

Kotizacije ni.

Za udeležbo na izobraževanju udeleženec prejme 2 kreditni točki - Sklop B (Teorija in referenčna praksa).