Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Urbana oprema in javna razsvetljava - Dob

23.09.2020


ZAPS, v sodelovanju s podjetjem Atriva d.o.o., organizira izobraževanje o smernicah za načrtovanje ter uporabi urbane opreme in javne razsvetljave.

Predavali bodo doc. dr.. Matej B. Kobav, univ. dipl. inž. el. (FE UL), Martin Vovk, dipl. inž. el. (Sloluks d.o.o.), mag. Darja Pergovnik Cotič, univ. dipl. inž. kraj. arh. (ZVKDS), dr. Tanja Simonič Korošak, univ. dipl. inž. kraj. arh. (Studio TSK) in Vanja Kolar, inž. gr., univ. dipl. ekon. (Atriva d.o.o.).

Predavanje na Dobu bo v sredo, 23. 9. 2020, ob 13h, v prostorih Roltek d.o.o., Želodnik 19, 1233 Dob.
V primeru zaostritve ukrepov zaradi slabe epidemiološke slike, bo predstavitev organizirana preko spletne platforme Zoom. O tem bomo prijavljene udeležence obvestili najkasneje 2 dni pred dogodkom.

Več o programu izveste tukaj >>.

Prijave >>
Dogodka se lahko udeležijo le zdrave osebe, ki v zadnjih 14. dneh niso imele nobenih znakov okužbe in niso bili v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2. Osebne podatke posredovane s prijavo (naslov, telefonska številka, …) bomo po potrebi posredovali na Nacionalni inštitut za javno zdravje v Sloveniji (NIJZ) oz. jih bomo po enem mesecu uničili.

Člani ZAPS za udeležbo na izobraževanju prejmejo 2 kreditni točki / Sklop B - Teorija in referenčna praksa.
Posebej vabljeni vsi člani, katerim manjkajo kreditne točke iz sklopa B, C ali D za leto 2019, ki jih je potrebno zbrati do 30. 9. 2020.

Število prijav je omejeno na 30 udeležencev.

Kotizacije ni.

Skrajni rok za morebitno odpoved (po e-pošti: izobrazevanje@zaps.si) je ponedeljek, 21. 9. 2020, tako za člane ZAPS, kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije (za člane ZAPS 30,00€ (z DDV), za člane IZS 60,00€ (z DDV) ter za nečlane 100,00€ (z DDV)).City Street 4 - mednarodna konferenca

23.09.2020


Urbanistični inštitut RS, skupaj s Fakulteto za arhitekturo v Ljubljani, organizira v sredo, 23. 9. in četrtek, 24. 9. 2020, spletno mednarodno konferenco City Street 4.

Več o dogodku >>.

Udeležba je brezplačna.

Za pridobitev kreditnih točk, lahko člani ZAPS pošljejo individualno vlogo za akreditacijo.Brick Award 2020

23.09.2020


V sredo, 23. 9. 2020, bo potekala podelitev nagrad Wienerberger Brick Award 2020, razglasitev najboljših arhitekturnih rešitev iz opeke iz celega sveta.

Nagrada Wienerberger Brick Award, ki je prvič potekala leta 2004, mednarodno poznana nagrada že vrsto let priznava inovativne arhitekturne rešitve iz opeke. Zahvaljujoč izjemni arhitekturi, obstajajo različne oblike in barve opek, ki se lahko uporabljajo za stene, fasade, strehe in tlakovanje.

Slovesnost bo zaradi pandemije Covid-19 potekala v spletni obliki.

Projekti in kategorije Wienerberger Brick Award 2020

Nominirani projekti:
Za letošnjo nagrado je bilo prijavljenih 644 projektov iz 55 držav, s strani 520 arhitektov. V pred izboru je bilo izbranih 50 projektov. Člani žirije tega pred izbora so bili arhitekturni novinarji Anneke Bokern (Nizozemska), Christian Holl (Nemčija) in Jonathan Glancey (Velika Britanija).

Nagrade:
Nagrada je v skupni vrednosti znaša 29.500 eurov in je razdeljena na pet kategorij nagrad. Imena zmagovalcev bodo razkrita šele na svečanem dogodku, 23. 9. 2020.

Nagrada Brick Award se podeljuje v petih kategorijah. Eden od petih zmagovalcev določene kategorije bo nagrajen z Grand Prize nagrado leta 2020. Poleg tega bo podeljena še ena posebna nagrada.

  • Feeling at Home: 11 nominacij iz Meksika, Španije, Nemčije, Belgije, Vietnama ni Argentine.
  • Living together: 10 nominacij iz Ruande, Irana, Nizozemske, Bolivije, Belgije, Portugalske, Argentine in Čila.
  • Working together: 9 nominacij iz Nizozemske, Nemčije, Argentine, Avstrije in Južne Koreje.
  • Sharing public spaces: 11 nominacij iz Poljske, Kitajske, Nemčije, Nizozemske, Belgije, Združenega kraljestva in Vietnama.
  • Building outside the box: 9 nominacij iz Indije, Ruande, Nemčije, Kitajske, Nepala, Argentine in Zimbabveja.

The " Brick 20" Book:
Kot v prejšnjih letih bo Wienerberger izdal knjigo z naslovom "Brick 20", ki spremlja arhitekturno tekmovanje. Vsebuje 50 projektov, ki so prišli v ožji izbor, vključno z zmagovalci. Pet esejev mednarodnih avtorjev Hubertus Adam (Nemčija), Aglaée Degros (Belgija), Job Floris (Nizozemska), Laura Iloniemi (Finska) in Jana Revedin (Avstrija) dopolnjuje ta pregled sodobne arhitekture iz opeke. Knjiga se osredotoča na glinene gradbene materiale, ki so brezčasni in idealni za perspektivno in inovativno arhitekturo. Knjiga je bila pripravljena v sodelovanju s Park Booksom in njena izdaja načrtovana za jesen letošnjega leta 2020.

Prijava na prireditev: Zaključna on line prireditev 23.9.2020 Brick Award 2020

Poglejte zmagovalce Brick Award 2018: Zmagovalci Brick Award