Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Predavanja in razstava - Dan zelene gradnje - Društvo za sonaravno gradnjo

24.03.2011 (Čet)


Na 2. sejmu nepremičnin in investicij Proprio tudi dan zelenograditeljev

2. Mednarodni sejem nepremičnin in investicij Proprio bo 23. in 24. marca 2011 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Vsem, ki se zanimajo za nakup, prodajo, najem, oddajo, ali investiranje v nepremičnine, bo predstavil aktualno ponudbo in aktivnosti na slovenskem nepremičninskem in investicijskem trgu ter nekatere priložnosti, ki jih na področju nepremičnin in investicij ponuja tujina.

Posebno zanimiv in aktualen pa bo drugi dan sejma, to je četrtek, 24. marca, ki bo v celoti posvečen t.i. zelenim stavbam. Ta dan se bodo od jutra do popoldanskih ur vrstila predavanja pod naslovom Gradimo za prihodnost, v katerih bodo člani društva predstavljali različne teme s tega trenutno tako zelo aktualnega področja. Predavanja bodo pospremljena z razstavo z naslovom „Gradimo trajnostno, delujemo sonaravno“, kjer bodo v teoriji predstavljena področja in teme zelenih gradenj tudi slikovno predstavljena.

Na predavanjih se bodo predstavili:

·      Irena Hlede, Pro anima, d.o.o. - revija Klik: Semantika zelenograditeljstva: trajnostnost, sonaravnost, WGBC, DSG,...;

·      Mitja Lenassi, Lenassi inženiring, d.o.o.: Postopek usposobitve namesto nadzora (commisioning);

·      Alenka Kragelj Eržen, Kragelj arhitekti, d.o.o.: Zakaj podjetje potrebuje zeleni poslovni objekt?;

·      Sabina Jordan in Friderik Knez, ZAG: Analize LCA in LCC ter njihov pomen za investicijo;

·      Marko Studen, Scapelab in Ranko Božović, Enplus: Enegetsko ničelni objekt - iluzija ali priložnost?;

·      Gerald Geiger, SPAR AG, Avstrija: Praktična izkušnja in prednosti certificiranja;

·      Robert Smodiš: Trajnostno certificiranje objektov, priložnost in izziv za trg nepremičnin;

·      dr. Matjaž Žnidaršič, CBS Inštitut, d,o,o,: Visokoizolacijski fasadni sistem za trajnostno gradnjo;

·      Stojan Habjanič; Biogradnje s.p.: Prispevek naravnih materialov k izboljšanju delovnega in bivalnega okolja in

·      Klemen Fajmut, Menerga, d.o.o.: Kako zeleno zasnovati celostno energetsko rešitev nestanovanjske stavbe.

Na sejmu Proprio se bodo sicer predstavljala gradbena, geodetska in inženiring podjetja s svojimi projekti, ponudniki montažnih nepremičnin in pasivnih gradenj, investitorji, posredniki, institucije javnega sektorja, banke, arhitekturni biroji, storitvena podjetja ter druge organizacije, aktivne v sektorju nepremičnin. 

Sejem bo oba dneva spremljal pester izobraževalno-konferenčni program s predavanji in okroglimi mizami, ki jih pripravljajo revija The SloveniaTimes, Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije, AG Nekretnine iz Srbije v sodelovanju z REBEC – Real Estate Balkan Exhibition and Conference, Gradbeni inštitut ZRMK in ter drugi dan sejma že predstavljeno DSG, društvo za sonaravno gradnjo.

Več o sejmu in spremljevalnem programu lahko preberete na: www.proprio.si.Fotografska razstava Jožef Plečnik

24.03.2011 do 30.04.2011


Saša Fuis/fotografije: Plečnik/Narodna in univerzitetna knjižnica

Na razstavi bodo predstavljene fotografije Plečnikove arhitekture NUK. Obiskovalcem bo ponujen ogled fotografske interpretacije arhitekture na razstavi. Saša Fuis (1961) je rojen v Novem mestu, kjer je končal gimnazijo. V Kölnu je diplomiral na Visoki šoli za fotografijo (1984). Kot fotograf na področju dokumentiranja umetniških del in arhitekture je delal do leta 1994 in leto pozneje odprl lasten studio. Fotografira umetnine za muzeje, dražbene hiše in zasebne zbiralce.

Avtor: Saša Fuis (Köln)
Lokacija: Razstavna dvorana, NUK, Turjaška 1, Ljubljana
Odprto: vsak dan razen nedelje od 9.00 do 20.00, v soboto od 9.00 do 14.00.
Otvoritev: 24. marca ob 19.00.

Vabilo