Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Urbanistično načrtovanje v poplavno ogroženih območjih

24.04.2012


Urbanistični inštitut Republike Slovenije vabi na predavanje dr. Koena De Wandelerja z naslovom "Urbanistično načrtovanje v poplavno ogroženih območjih". 
Predavanje bo v torek 24. 4. 2012 ob 17.00 v knjižnici Urbanističnega inštituta Republike Slovenije, Trnovski pristan 2, Ljubljana.
Predstavljen bo primer mesta Bankok, ko je leta 2011 nenavadno močno monsunsko deževje  povzročilo ogromne poplavne valove, ki so skoraj potopili ekonomsko središče Bangkoka. Preusmeritev naravnih tokov v vzhodna in zahodna predmestja je povzročila veliko poplavo na celotnem obrobju tajske prestolnice. Več informacij na: www.uirs.si .Skrajšanje postopka za pridobitev gradbenega dovoljenja

24.04.2012


Skupina Odgovorno do prostora! vabi na prvi letošnji javni posvet o spremembah urejanja prostora z naslovom "Skrajšanje postopka za pridobitev gradbenega dovoljenja", ki bo v torek, 24. aprila od 13.00 do 16.00 ure v prostorih Inženirske zbornice Slovenije na Jarški cesti 10b v Ljubljani.
Odgovorno do prostora! si že dalj časa prizadeva za nujne spremembe v urejanju prostora. Pred tremi leti smo se partnerji povezali, da bi lahko čimbolj konstruktivno sodelovali pri obravnavi potrebnih sprememb zakonodaje in drugih rešitev, ki vplivajo na sistem urejanja prostora. Strokovna etika nam je takrat velevala, da svoje strokovno znanje in izkušnje, ki nam omogočajo dober vpogled v sistem in prakso, izkoristimo za to, da se argumentirano odzivamo na posamezne nove rešitve. Čas in praksa sta doslej številne naše napovedi že potrdila in tako pokazala, da se odgovornim za urejanje prostora sodelovanje s civilno družbeno skupino, kot je naša, obrestuje.
V letu 2012 nadaljujemo z našim prizadevanjem za spremembe in napovedujemo več javnih predstavitev naših predlogov v obliki posvetov. Ti predlogi sprememb bodo dozoreli na ravni prakse in civilne strokovne družbe, ko jih bomo v presojo ponudili tudi odgovornim na politični ravni in širši javnosti. Verjamemo, da lahko s sodelovanjem zagotovimo boljše in učinkovitejše rešitve.
Število mest za udeležence je omejeno, zato prosimo, da udeležbo pravočasno prijavite na naslov: polona.okretic@izs.si.
Organizatorji se zavezujejo, da bodo povzetke iz razprave in sklepe posveta javno objavili ter posredovali vsem, ki bodo izrazili zanimanje.