Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Urbana prenova velikih stanovanjskih sosesk v Franciji

25.04.2016


Vljudno vabljeni na predavanje Christine Lelevrie z naslovom "Urbana prenova velikih stanovanjskih sosesk v Franciji", ki bo v ponedeljek, 25.4.2016 ob 17.00 uri v Knjižnica Urbanističnega inštituta RS.
Predavanje se osredotoča na vidik vsiljene « privatizacije javnega prostora » in na dojemanje takega pristopa s strani lokalnih prebivalcev, ki je bilo raziskano s pomočjo kvalitativnih intervjujev v dveh različnih soseskah.
Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku in je brezplačno. 
Christine Lelevrier je francoska urbana sociologinja in urbanistična načrtovalka. Poučuje na Pariški šoli za urbanistično načrtovanje in je direktorica raziskovalnega središča za urbanistično načrtovanje Lab’urbe. V sodelovanju z drugimi evropskimi univerzami vodi mednarodni magistrski študij Urbana prenova in mestno načrtovanje v Evropi.