Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Slovenski paviljon na 16. beneškem arhitekturnem bienalu: Živeti z vodo

26.05.2018 do 25.11.2018


Na 16. mednarodni razstavi arhitekture, ki bo javnosti na ogled v času od 26. maja do 25. novembra 2018, se Slovenija predstavlja s projektom "Živeti z vodo".
Komisar, kustos in direktor MAO, Matevž Čelik je imenoval skupino mednarodno priznanih arhitektov, krajinskih arhitektov, raziskovalcev in pedagogov, ki so se odzvali na vabilo za sodelovanje pri pripravi skupne predstavitve v Slovenskem paviljonu.
Multidisciplinarni proces njihovega dela je predstavljen z dvema instalacijama. Prva instalacija je nastala s sodelovanjem celotne ekipe, oblikovali in zasnovali so jo arhitektka in oblikovalka razstav Bika Rebek, arhitekt in urednik Miloš Kosec ter arhitektka in specialistka za upravljanje z vodami Marta Vahtar. Nanaša se na vodnjak, kot je bil predviden v Plečnikovem nezgrajenem parlamentu, kjer bodo lahko obiskovalci na interaktivnem neskončnem vodnjaku igrivo izražali svoja stališča in razmišljali o politikah v povezavi z vodo. Ekipa, ki sta jo koordinirala Maj Plemenitaš in Bradley Cantrell, je razvila serijo instalacij, ki preiskujejo odnose med hidrološkimi sistemi in zgrajenimi strukturami, teritorijem in pokrajinami v številnih prostorskih, časovnih in operativnih obsegih. Plemenitaš je s svojo ekipo prav tako razvil zemljevid večskalnega toka vode.
Predstavitev v slovenskem paviljonu spremlja obsežna publikacija, ki sta jo uredila Nina Granda in Matevž Granda s svojo ekipo.
Vljudno vabljeni na otvoritev, ki bo v četrtek, 24.5.2018 ob 14. uri v Arsenale v Benetkah.
Več>>