Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Projektiranje požarno varnih konstrukcij

31.01.2013


Slovensko združenje za požarno varstvo v sodelovanju z Inženirsko zbornico Slovenije organizira seminar z naslovom "Projektiranje požarno varnih konstrukcij", na katerem bo predavatelj dr. Peter SKUBER predstavil projektiranje požarno varnih konstrukcij.
Seminar bo potekal v četrtek, 31. januar 2013 v prostorih IZS, Jarška cesta 10b, Ljubljana. Več>>

 Arhitektura = Sodobna slovenska arhitektura

07.01.2013 do 03.02.2013 (Ned, Pon, Tor, Sre, Čet, Pet, Sob)


Otvoritev: ponedeljek, 7. Januarja 2013, ob 20. uri Slavnostni govornik na otvoritvi: Mitja Čander, predsednik EPK 2012
Projekt pripravljajo Fakulteta za arhitekturo v Mariboru, revija AB in galerija Dessa v sodelovanju z Evropsko prestolnico kulture 2012.

Postavitev razstave v CD: Nena Gabrovec

Razstava Arhitektura = predstavlja pomembnejše projektne dosežke slovenske arhitekturne produkcije zadnjih petih let z željo, da bi z njo uveljavili teoretični in miselni okvir pojma sodobna slovenska arhitektura. Zato je razstava zasnovana večplastno, s poudarkom na arhitekturni kakovosti, ki se skriva v intelektualni strukturi posamezne stavbe. Ta je sicer težko merljiva, opredeljujejo jo različni kriteriji, kot so izvirnost zasnove, celovitost, jasnost, skladnost, ustreznost, prepričljivost. Ti kriteriji merijo na arhitekturno kompleksnost in razkrivajo ustvarjalno moč avtorja – arhitekta: in prav doslednost zasnove je to, po čemer se boljša arhitektura razlikuje od povprečne, in kar je logičen kriterij tudi za izbor in koncept razstave. Ob razstavi je izšel vodnik po slovenski arhitekturi.

Razstava obsega 40 projektov predstavljenih v 7 poglavjih: Prenova, dialog; Vas, regionalno; Narava, racionalno, Mesto, urbano; Javni prostor, infrastruktura Šport, spektakel in Tujina.
Več